Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Puigdemont

Puigdemont repta Dolors Montserrat a un debat a l'Eurocambra

Ho ha fet a través d'un correu electrònic

Puigdemont
Puigdemont ha reptat Dolors Montserrat a un debat. | Catalunya Diari

L'eurodiputat Carles Puigdemont ha proposat a l'eurodiputada del PP Dolors Montserrat fer un debat «complet» sobre la situació a Catalunya. En un correu electrònic enviat a Montserrat i a la resta d'eurodiputats, Puigdemont insta Montserrat a fer «els tràmits necessaris» per fer un debat sobre Catalunya a la cambra.

També diu a l'eurodiputada popular que s'ha sorprès en veure les declaracions en què deia que ell no volia debatre amb ella, en referència al fet que Puigdemont negués el torn de rèplica en la seva primera intervenció al plenari. «La meva voluntat de debatre amb vostè i amb tots els col·legues del Parlament és absoluta», diu Puigdemont en el correu.

La carta completa de Carles Puigdemont a Dolors Montserrat

Aquesta és la carta completa de Puigdemont a l'eurodiputada del PP:

«Estimada senyora Montserrat,

He vist amb sorpresa els vostres comentaris a la premsa dient que jo no volia debatre amb vostè. Tanmateix, com que la meva voluntat de debatre amb vosaltres i amb tots els companys del parlament és absoluta, vull proposar-vos que feu les gestions necessàries perquè al ple del Parlament Europeu es faci un debat complet sobre Catalunya i la situació a Espanya.

Segons la regla 162, un grup polític pot demanar un debat d’actualitat en sessió plenària. Tenint en compte que sou una dirigent del Partit Popular, crec que seria molt ben rebut si proposéssiu aquesta idea al líder de l’EPP. Una altra opció seria la regla 144, relativa a ‘Debats sobre casos d’incompliments de drets humans, democràcia i estat de dret’. Com que tots dos creiem que hi ha un problema d’estat de dret a Espanya (per motius diferents, és clar), aquesta seria probablement la millor solució.

En qualsevol cas, amb l’EPP a favor serà possible un debat complet sobre Catalunya i Espanya i no es blocarà com va passar en el passat. Espero que feu honor a la vostra voluntat manifestada de debat acceptant aquesta proposta. Si us plau, no dubteu a posar-vos en contacte amb mi o amb algú del meu equip per treballar en aquesta idea.

Atentament,

  

MEP Carles Puigdemont i Casamajó»

També et pot interessar...