IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Cospedal: «A Espanya no es deté a ningú per pensar diferent, ni per ser independentista»

La ministra espanyola de Defensa ha criticat les declaracions fetes aquests dies per Puigdemont a Brussel·les

Cospedal al Consell de Ministres de la OTAN, a Brussel·les
Cospedal al Consell de Ministres de l'OTAN, a Brussel·les | EFE

La ministra espanyola de Defensa, María Dolores de Cospedal, ha acusat aquest dijous a l'expresident català Carles Puigdemont de mentir i explicar «una gran fal·làcia», i ha subratllat que «a Espanya no es deté a ningú per pensar diferent, ni per ser independentista».

«A Espanya la presó preventiva es produeix per incomplir la Llei, perquè des d'aquest punt de vista tots els independentistes per pensar així estarien a la presó», ha afirmat Cospedal en una roda de premsa al final de la reunió de ministres de Defensa de l'Aliança.

  

  

Crítiques a Puigdemont

«Quan una persona que ha estat president de la Generalitat de Catalunya diu que a Espanya no es compleix amb les normes de l'Estat de Dret, cal rebatre-ho i cal negar-ho, perquè està faltant a la veritat i està mentint», ha argumentat la també secretària general del PP.


Cospedal ha criticat les declaracions fetes aquests dies per Puigdemont a la capital europea, principalment a mitjans estrangers, i ha insistit que «no es troba en una posició complicada amb la Justícia perquè pensa diferent a com pensen altres espanyols», sinó «per perjudicar el dret de tots els catalans». La ministra ha críticat que «no és això el que està explicant»,i ha dit que «una mentida que es repeteix mil vegades no es converteix en realitat».

Suport internacional

La ministra ha assegurat que els països de l'Aliança li han traslladat el seu «suport al Govern d'Espanya» per la seva gestió de «la defensa de la legalitat». Entre uns altres, ha destacat el suport del secretari de Defensa d'Estats Units, James Mattis, així com dels ministres de Turquia, Alemanya, Letònia, Itàlia, França i Portugal.


«He rebut molts ànims i adhesions per part dels governs representats en l'àmbit de l'Aliança», ha asseverat, i s'ha referit específicament al suport transmès pel secretari general de l'OTAN, Jens Stoltenberg.

La presidenta del PP a Castella-la Manxa s'ha pronunciat també sobre la vaga general que va col·lapsar el dimecres 8 la xarxa viària i ferroviària a Catalunya, a la qual, ha dit, «algunes persones van voler boicotejar el funcionament de serveis de transport que és el que més molesta a la ciutadania». «Aquestes persones són les que han d'explicar per què volen fer la vida tan incòmoda i empobrir Catalunya. Va ser una clara provocació», ha conclòs.


Cospedal ha dit no voler comentar la declaració de la presidenta del Parlament català, Carme Forcadell, al Tribunal Suprem, però ha qualificat de «sorprenent que alguns s'esquincin les vestidures per decisions dels tribunals quan actuen amb completa independència del poder executiu».


Comentaris

envia el comentari