Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Inés Arrimadas durant la votació de la composició de la gestora de C's

La creació de la gestora de C's alimenta la mala ratxa del partit

El vicepresident de Castella i Lleó, Francisco Igea, va arribar a qüestionar la llibertat interna del seu partit

Inés Arrimadas durant la votació de la composició de la gestora de C's
Inés Arrimadas durant la votació de la composició de la gestora de C's | Catalunya Diari

La reunió del Consell General de C's es va reunir dissabte passat per a escollir la Comissió Gestora  que es farà càrrec de la formació taronja fins al Congrés General del 15 de març, després que el seu fins ara president, Albert Rivera, dimitís arran dels dolents resultats en les eleccions del 10-N.

Fins aquí tot bé, però els problemes han començat a sorgir després que 'El Periòdico' hagi publicat unes gravacions en què alguns dirigents de C's mostren el seu malestar pel fet que la votació fos a mà alçada i prèvia al debat.

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

Els defensors de la bona gestió de la reunió

Davant aquesta polèmica, el diputat de C's al Parlament David Mejía, va assegurar aquest mateix passat diumenge que no veu «cap error en l'execució». De fet, afirma que «tots els consellers van poder aportar lliurement i de manera transparent les seves posicions», ha indicat Mejía, que ha advertit que es va procedir d'acord amb el que marquen els estatuts del partit. 

Mejía ha remarcat que els estatuts del partit «defineixen perfectament» quins són els procediments que té el Consell General i assegura que les votacions sempre s'han fet a mà alçada. «Si es vol votar amb urnes s'ha de demanar prèviament, cosa que no es va fer», ha comentat. Alhora ha dit que aquest dissabte «hi va haver un debat enriquidor» en el qual tots els consellers que van voler van poder «aportar lliurement i de manera transparent» les seves propostes.  Per tot plegat, no veu «cap error en l'execució ni en el procediment» del Consell General.

Les dures paraules del vicepresident de Castella i Lleó

Malgrat les justificacions del diputat, alguns assistents al consell com el vicepresident de Castella i Lleó, Francisco Igea, va arribar a qüestionar la llibertat interna del seu partit i, després de titllar de «vergonya» que primer es votés i després es debatés la gestora, va afirmar: «el que ha passat aquí avui no s'assembla a la llibertat que jo somio». 

José Manuel Villegas i Fran Hervías són alguns dels membres de la gestora que abandonaran el seu càrrec després del consell que es triarà al març. Alguns dels altres noms de la gestora provisional són: Carlos Cuadrado, vicesecretari general, Joan Mesquida, portaveu adjunt de la gestora, José María Espejo, acció institucional i Marina Bravo, al capdavant de Programes.

També et poden interessar...