Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Cayetana Álvarez de Toledo

Creixen els enemics de Cayetana Álvarez de Toledo dins del PP

La dinàmica interna del PP deixa cada cop més sola la portaveu popular

Cayetana Álvarez de Toledo
Cayetana Álvarez de Toledo, diputada per Barcelona i portaveu parlamentària del PP. | ACN

El PP té un problema amb Cayetana Álvarez de Toledo, tal com reconeixen internament diverses veus del partit i recull aquest divendres, 19 de juny, 'Eldiario.es'. Els populars han assumit que cal moderar la seva principal veu al Parlament, especialment en les properes setmanes, a les portes de les eleccions autonòmiques al País Basc i a Galícia que han de celebrar-se el proper dia 12 de juliol.

Veus destacades contra Álvarez de Toledo

Amb diverses veus destacades del partit demanant moderar el discurs, és evident que l'agressivitat d'Álvarez de Toledo  desentona i fa trontollar el nou gir que volen imprimir a la formació determinats sectors del PP. Fins i tot, en les darreres hores, ha reclamat moderació i ponderació un pes pesat de la formació, ara militant rasa: Soraya Sáenz de Santamaría, que va rivalitzar amb Pablo Casado per dirigir el partit i va acabar caient derrotada.

Ja fa mesos que Álvarez de Toledo i el seu to no agraden gens als barons territorials amb més pes a la formació popular: Alberto Núñez Feijoó, que a més es juga el seu quart mandat a la presidència de la Xunta de Galícia, i Juan Manuel Moreno Bonilla. A aquestes veus s'hi ha afegit en les darreres hores un tercer líder autonòmic, el president de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco.

Les darreres sortides de to encara han reafirmat més la seva oposició a Álvarez de Toledo: sobretot quan va acusar Pablo Iglesias de ser «fill d'un terrorista» o quan ha entrat en agra discussió amb la vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo. No només els barons territorials demanen una desescalada en l'agressivitat parlamentària d'Álvarez de Toledo: la portaveu parlamentària tampoc gaudeix de les millors relacions amb el número 2 del partit, el secretari general Teodoro García Egea.

El suport de Casado i Aznar

Segons publica 'Eldiario.es', Cayetana Álvarez de Toledo segueix sentint el suport del president del partit, Pablo Casado, i es defineix com una dirigent «de centre i liberal». Sobre les crítiques de cada cop més companys del PP, Álvarez de Toledo les rebutja i diu que «no m'interessen gens». Sembla, però, que els únics suports de Cayetana al PP són el mateix Casado i el president de la Fundació FAES i expresident del govern espanyol, José María Aznar. Álvarez de Toledo aguanta la seva posició però caldrà veure per quant de temps amb tants enemics interns.