Crida a manifestar-se massivament el primer dia de Puigdemont i Comín com a eurodiputats

La plataforma 'Omplim Estrasburg' anima a anar el 13 de gener a la ciutat francesa, seu del Parlament Europeu

Manifestació independentista del 2 de juliol a Estrasburg
Criden a fer una nova manifestació independentista davant el Parlament Europeu | CatalunyaDiari

Després de la victòria judicial al TJUE aconseguida per Junqueras, Puigdemont i Comín, l'independentisme es vol tornar a mobilitzar a Europa. Així, la plataforma Omplim Estrasburg a fet una crida a manifestar-se el pròxim 13 de gener davant el Parlament Europeu, quan tindrà lloc el primer ple amb presència dels dos eurodiputats catalans residents Bèlgica. 

En un comunicat, expliquen que volen, tal com ha demanat Puigdemont, des d'Europa es reconegui el dret d'autodeterminació dels catalans, ja que només volen «decidir, en llibertat, sense amenaces, repressió i violència, el seu futur».  A més, exigeixen l'alliberament immediat d'Oriol Junqueras.

Repetir l'èxit de juliol 

L'objectiu és aconseguir una imatge semblant a la que es va produir el passat 2 de juliol a la ciutat francesa. Llavors 4.000 persones es van manifestar exigint que Puigdemont i Comín poguessin acreditar-se com a eurodiputats. 

Ara, però, el que volen és deixar constància de l'impacte de la sentència sobre la immunitat d'Oriol Junqueras. Aquesta posa en evidència la conjura d'Espanya «per impedir la representació al Parlament Europeu de més de dos milions de vots», els que representen els tres polítics independentistes. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari