Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Puigdemont

Carles Puigdemont dona suport a Front Republicà per crear un «front unitari»

La portaveu i l'actual president de JxCat també s'han mostrar favorables a la proposta

Puigdemont
La Crida, impulsada per Carles Puigdemont, ha donat suport a crear un «front unitari» de cara al 10-N | CatalunyaDiari.cat

 

La Crida Nacional, l'organització impulsada per Carles Puigdemont i Jordi Sánchez, ha donat suport a la proposta d'Albano Dante Fachín, líder de Front Republicà, qui ha demanat als grups parlamentaris d'esquerra crear una llista unitària de cara a les eleccions del pròxim 10 de novembre. 

Davant aquest reclam, el president del grup parlamentari de JxCat,  Albert Batet, ha confirmat aquest passat dijous «contactes molt preliminars» amb el qui va ser cap de llista del Front Republicà en les passades eleccions, Albano Dante Fachin, perquè se sumi a la llista del 10-N.

Borràs també dona suport a la proposta

En un contacte amb la premsa als passadissos del Parlament aquest dijous al migdia, Batet també ha admès que «s'estudiarà» qualsevol proposta que aposti per la unitat. La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ja va avalar ahir, a través de Twitter, la proposta de Fachin de formar un «front unitari» de cara a les eleccions espanyoles que uneixi JxCat, ERC i el Front Republicà.  Batet ha subratllat que la seva formació neix de la suma i d'entendre que «el projecte compartit és més fort que el projecte de partit».

«S'ha de concretar, hem de veure si és possible», ha afegit Batet, que ha reconegut l'evidència que no hi haurà front unitari, perquè ERC s'oposa a una llista conjunta. Per la seva banda, Fachin treballa per tornar a presentar el Front Republicà a les eleccions del 10-N, una coalició d'esquerres formada per Som Alternativa, Poble Lliure i Pirates de Catalunya, i la qual va obtenir 113 mil vols en les passades eleccions d'abril, quedant-se a les portes del Congrés de Diputats. Cal recordar que la CUP —on s'integra Poble Lliure— debatrà aquest cap de setmana si es presenta o bé boicoteja el 10-N.

D'altra banda, la direcció del PDeCAT va aprovar dimarts que vol repetir la fórmula del 28-A, així com les llistes, amb els presos encapçalant les candidatures. El partit que presideix David Bonvehí s'oposa a incorporar Fachin, i recorda que els associats del PDeCAT hauran d'avalar les llistes de JxCat altre cop, tal com ja va fer abans del 28-A.

Les diferències ideològiques entre els diferents grups parlamentaris d'esquerra a Catalunya suposen una dificultat a l'hora de  crear un «front unitari» abans del 30 de setembre, la data límit per presentar coalicions.

També et pot interessar...