URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

‘La crisi catalana’, el nou llibre de Puigdemont que es podrà comprar a partir del setembre

L'expresident de la Generalitat pretén donar gran ressò al sobiranisme català

Puigdemont, en una imatge d'arxiu
Puigdemont, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

Carles Puigdemont comença a veure clar que passarà molt temps a Brussel·les. No parlem per parlar; en tenim indicis. La casa que ha llogat a la localitat belga de Waterloo i els seus reticents missatges on carrega —obertament i sense embuts—, són un clar indici que l’expresident de la Generalitat veu complicada la seva tornada a Catalunya.

Tot això, sumat al fet que demanés una ‘doble-presidència’ on ell seria el braç executor de la Generalitat des de Bèlgica, fan pensar que Puigdemont s’ho està prenent amb calma. I és potser per aquest motiu, que el cap de llista de Junts per Catalunya ha optat per escriure un llibre que es publicarà el mes de setembre.

‘La crisi catalana’

És el títol del llibre i la inconfusible declaració d’intencions de Carles Puigdemont en aquest. L’exalcalde de Girona, d’altra banda, ha relatat que aquest estarà a l’abast de tothom el pròxim mes de setembre i que se servirà del llibre per relatar la complicada situació política que viu el país.

La intenció del llibre, segons l’editorial ‘Lannoo’, és la següent: «El llibre vol explicar la convulsa situació política que travessa Catalunya i que els ciutadans europeus puguin comprendre millor el que està en joc a Europa».

Quina és la voluntat de Puigdemont?

Puigdemont no pretén mobilitzar Catalunya. Tal com ha reportat ‘Lannoo’, el líder de Junts per Catalunya pretén que els europeus puguin reflexionar sobre l’estat actual d'Europa a través del llibre.

Carles Puigdemont, davant la premsa internacional
Carles Puigdemont, davant la premsa internacional | CatalunyaDiari.cat

 

La idea de l’expresident català passa per plantejar que el sobiranisme català pot ser un símbol per Europa en un moment de globalització on  es posen en dubte els estats centrals i el funcionament de la Unió Europea.

En anglès, francès i holandès

 El llibre de Puigdemont, en aquest sentit, es publicarà en anglès, francès i holandes. Fonts de ‘Lannooo’ expliquen també que aquest estarà compost per entrevistes i converses de Puigdemont amb el periodista de 'Li Vif/l’Express', Olivier Mouton.


Comentaris

envia el comentari