Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Inés Arrimadas, en una roda de premsa la tardor de 2019.

Crisi a C's per l'acord de l'estat d'alarma amb el govern espanyol

La líder de Ciutadans, a més, va veure com Juan Carlos Girauta i Carina Mejías estripaven el carnet

Inés Arrimadas, en una roda de premsa la tardor de 2019.
La líder de Ciutadans al Congrés, Inés Arrimadas, va haver de treballar de valent per garantir la unitat de vot dels deu diputats. | Europa Press

Els primers dies d'Inés Arrimadas un cop ratificada com a presidenta de Ciutadans  per part de l'assemblea interna del partit estan sent d'allò més convulsos. Dimarts al vespre s'anunciava un acord amb el govern espanyol per prorrogar l'estat d'alarma per quarta vegada, que es va materialitzar aquest dimecres a la tarda amb la votació al Congrés que en va permetre l'aprovació. Tot i el seu avançat estat d'embaràs, Arrimadas va ser al Congrés  i va donar la cara pel gir estratègic de la seva formació.

Marcos de Quinto volia saltar-se la disciplina de vot

L'acord és, ara per ara, puntual, però malgrat això, ha tingut conseqüències importants en el si de Ciutadans, on no ha agradat gens que el partit pacti amb un govern que integren el PSOE  i, encara més,  Podem. Tampoc no ha agradat gens al mateix grup parlamentari de C's que, malgrat estar format per només una desena de diputats, també ha viscut dissensions.

És el cas del diputat Marcos de Quinto, que va comunicar a Arrimadas que se saltaria la disciplina de vot i votaria en contra de la pròrroga de l'estat d'alarma, segons revela 'Voz Pópuli'. El mitjà assegura haver tingut accés a missatges de De Quinto a altres companys de la formació carregant contra l'acord amb el govern espanyol, tot i que ell directament nega aquestes discrepàncies i, tot i que no es mulla sobre el pacte amb  PSOE i Podem, argumenta que mai no ha dubtat de «la necessitat de prorrogar l'estat d'alarma».

Intervenció clau de José María Espejo-Saavedra

Amb tot, el número 2 d'Inés Arrimadas, José María Espejo-Saavedra, va haver de parlar amb Marcos de Quinto durant diverses ocasions en la jornada d'aquest dimecres per tal de convèncer-lo que no se saltés la disciplina de vot. Finalment, la seva postura es va acabar alineant amb la del partit. Una dissensió controlada que se suma a les baixes notables de Juan Carlos Girauta o Carina Mejías, dos pesos pesats de la formació que aquest dimecres van estripar-ne el carnet.