IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Més de 20 seccions locals de Podem pleguen per les últimes decisions de Pablo Iglesias

Es tracta d'una crisi sense precedents per a la formació a Catalunya

El líder de Podemos, Pablo Iglesias
Pablo Iglesias, líder de Podemos, origen del problema a Catalunya | Cedida

Hores crítiques a Podem. Almenys 25 seccions locals del partit han decidit plegar per estar en desacord amb la gestió de Pablo Iglesias, líder del partit. Segons explica Rac1, algunes de les seccions estan enfadades per com va pressionar per arribar a un pacte amb els Comuns, i per la qual cosa creuen també que s’ha vulnerat l’esperit del 15-M, eix del projecte.

Tot va començar amb la dimissió de Fachin

Des que el parlamentari de Podem, Albano Dante Fachin, va decidir estripar el carnet al·legant distensions amb Iglesias, han estat més d’una vintena de Cercles —així es denominen les seccions en el si del partit— que s’han vist evocats a tancar. Lleida, Torredembarra, Vilafranca del Penedès, Figueres, Vielha, Mataró i Terrassa són algunes de les seccions que han decidit expressar el seu desacord amb el partit tancant el seu Cercle.

Marta Morón, fins ara a la secció de Terrassa, ha comentat al mitjà citat que «Podem no ha estat a l’altura. Pablo Iglesias no ens ha vingut a veure en molts mesos. Ha donat ordres de dalt a baix. No s’ha respectat el que es va parlar en el darrer congrés a Madrid».

Albano Dante Fachin va abandonar la secretaria general de Podem Catalunya
Albano Dante Fachin va abandonar la secretaria general de Podem Catalunya | CatalunyaDiari.com

 

Així mateix, un altre dels que ha evidenciat les seves diferències amb Iglesias ha estat Aníbal Garzón, de la secció de Terrassa. «S’ha trencat el moviment del 15-M i de democràcia participativa. S’ha vist amb el procés, una estructura política centralitzada des de Madrid que ha trencat amb tota la línia plurinacional i línia de participació de base», ha comentat.

Finalment, molts dels que es desvinculen de Podem opten per apuntar-se a Som Alternativa. Partit creat per Dante Fachin i que es projectarà a les eleccions municipals.


Comentaris

envia el comentari