Cristina Cifuentes dimiteix

Cristina Cifuentes ha estat la gran assenyalada de l'escena política espanyola
Cristina Cifuentes, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari

 

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, ha decidit dimitir després de l’escàndol del treball de fi de màster i per l'aparició d'un vídeo de l'any 2011 on se la pot veure robant dues cremes 'anti-edat' en un supermercat de Vallecas, a Madrid. Maltrat tot, però, ha parlat d'«extorsió» així com de la campanya que assegura que està havent-hi en contra seva en una compareixença davant dels mitjans aquest dimecres 25 d'abril.

 

El màster, però, hauria estat la kriptonita de la màxima responsable de la Comuntat de Madrid. La universitat Rey Juan Carlos ja va traslladar el cas a la Fiscalia en veure indicis de delicte, cosa que va provocar un autèntic terratrèmol mediàtic. I és que tot sembla indicar que una funcionària de la Universitat, que tindria una relació d'amistat amb la política, hauria falsejat les notes per tal que Cifuentes saldés el tràmit. D’altra banda, la presidenta del tribunal que suposadament va avaluar el treball de Cifuentes va reconèixer que no va firmar cap acta, i per tant mai la va avaluar.

 

Pel que fa al suposat robatori, Cifuentes ha afirmat a la mateixa roda de premsa d'aquest dimecres que va tractar-se d'un «error» i que en tot cas es va fer de forma «involuntària».

Cifuentes va robar dues cremes 'anti-edat' en un Eroski de Vallecas

 

Els fets es remunten al 4 de maig de 2011. Al punt de dos quarts de dotze del matí, Cristina Cifuentes no va tenir miraments i va intentar furtar dos potets de crema 'anti-edat' del supermercat esmentat. L'aleshores vicepresidenta de l'Assemblea de Madrid, però, va ser ràpidament enxampada per una de les dependentes de l'establiment, qui va avisar als agents de la Policia Nacional. 

 

Minuts després, aquests es van personar a l'establiment i van tancar Cifuentes en una habitació a part. Retinguda durant 45 minuts, la política del Partit Popular va admetre que havia estat la responsable de furt de dues cremes 'anti-edat' de l'Eroski de Vallecas. Així mateix, aquesta va ser obligada a retornar les cremes, de la marca 'Olay'. Les cremes, així mateix, tenien un cost total d'uns 30 euros

 

Finalment, diverses dependentes de l'establiment expressen la seva sorpresa per l'ocorregut. I és que segons relaten al mitjà citat anteriorment, Cifuentes es va personar a la botiga vestida amb marques d'allò més inaccessibles com Prada