rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Cristóbal Montoro nega haver dit mai que no hi va haver malversació l'1-O

El ministre d'Hisenda ha assenyalat que la Generalitat pot haver «falsejat factures»
Imatge d'arxiu del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro. | CatalunyaDiari.cat

 

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha negat aquest dijous haver dit mai que no hi va haver malversació en el referèndum de l'1 d'octubre. Així mateix, el mateix ministre —que lliura una guerra sense quarter amb el jutge Pablo Llarena des que Montoro va negar que l'1-O s'hagués finançat amb diners públics— ha explicat també que potser s'haurien falsejat factures per poder abordar la jornada del referèndum a Catalunya. 

 

«Pot haver-hi falsejament de factures, clar que sí. Com en qualsevol procediment administratiu. Com he de dir el contrari?. Pot haver-les», ha afirmat el mateix Montoro a la seva rèplica al president de Ciutadans, Albert Rivera, al debat pel projecte de pressupostos generals de l'Estat de 2018.

 

 

Montoro es desdiu en plena pugna amb el jutge Llarena

La pugna amb Llarena ha fet que el mateix Montoro recordés una entrevista a 'El Mundo', on van relatar que no va haver-hi malversació per dur a terme la jornada de l'1-O. Montoro, doncs, ha arribat a acusar aquest mitjà de titular interessadament per «vendre més» i ha recordat que en aquella entrevista no va explicar que no hi pogués haver «falsejament de factures».

 

El govern espanyol, en aquest sentit, continua explicant que manté que no els consta que es van fer servir diners públics per a l’1-O. Tot i això, aquí rau el quid de la qüestió, ja que s'ajunten la versió governamental, la de la Guàrdia Civil i, per últim, la demanda del jutge instructor de la causa contra el procés, Pablo Llarena.

 

El jutge Pablo Llarena en pugna amb Cristóbal Montoro   | La Vanguardia

 

 

«Tots són veritat», va arribar a assegurar una font del govern espanyol a finals de la setmana passada, mentre relatava que ara el repte serà quadrar-los. 

                               

 

Comentaris