URGENT

🔴 Caos a Barcelona per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

Cristóbal Montoro reitera que l'1-O no es va pagar amb diners públics

El ministre d'Hisenda ho ha confessat en una entrevista al diari 'El Mundo'
Imatge d'arxiu del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro. | CatalunyaDiari.cat

 

El ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, garanteix que el referèndum no es va pagar amb diners públics, segons ha confessat en una entrevista al diari ‘El Mundo’. Montoro assegura que cap euro dels espanyols s’ha destinat a les urnes dels «xinesos» de l’1 d’octubre o a la manutenció de Carles Puigdemont.

 

En aquest context, Montoro intenta justificar per què alguns polítics catalans estan acusats de malversació si no es va destinar ni un cèntim al referèndum. Així doncs, diu que també es pot considerar malversació obrir un recinte públic per a un acte polític il·legal.

 

No obstant això, assegura que per aquest motiu hi ha una investigació judicial en marxa, i fins i tot no descarta que algun funcionari hagi comès un delicte de falsificació fent tripijocs amb algun proveïdor de la causa

Orgullós de l'aplicació del 155

El ministre d’Hisenda també s’ha mostrat orgullós d’haver impedit pressupostàriament la independència a partir del control que té des que es va aplicar l’article 155 de la Constitució a Catalunya, ja que segons Montoro, el procés només és cosa de diners.

 

Montoro creu que els independentistes no volen que Catalunya progressi perquè, si progressés dins d’Espanya, llavors ja es quedarien sense arguments, més enllà del sentimental.

 

 

Montoro reconeix el mal moment que viu el PP

A banda del procés català, el ministre també ha sigut crític amb el seu partit, reconeixent que el Partit Popular no passa pel seu millor moment. Tot i no concretar quin és el problema els populars, Montoro assegura que aquest no és Mariano Rajoy.

 

Finalment, el ministre d’Hisenda ha parlat del polèmic màster de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, assegurant que és una dona eficient i lleial. No obstant això, reconeix que no entén aquesta obsessió amb els títols, i confessa que ell només en té un.