Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carlos Carrizosa i Lorena Roldán durant un ple al Parlament de Catalunya.

Crítics de C's denuncien l'elecció de Carrizosa com a candidat i demanen primàries

El cas ja és a les mans del comitè de garanties de la formació taronja

Carlos Carrizosa i Lorena Roldán durant un ple al Parlament de Catalunya.
Carlos Carrizosa, al costat de Lorena Roldán, en una imatge d'arxiu al Parlament de Catalunya. | ACN

Els problemes interns a Ciutadans no cessen i la branca del partit a Catalunya és una de les més tocades pels enfrontaments orgànics. Un dels moviments més polèmics dels darrers mesos va ser la destitució, en ple mes d'agost, de Lorena Roldán com a candidata a la presidència de la Generalitat —una plaça que havia guanyat a través d'un procés de primàries— per situar-hi 'a dit' Carlos Carrizosa, l'actual cap de l'oposició al Parlament de Catalunya. Dos mesos després, la decisió encara porta cua.

El sector crític de C's a Catalunya denuncia l'elecció de Carrizosa al comitè de garanties

Tal és la tensió interna a Ciutadans que la qüestió ha arribat ja al comitè de garanties del partit. Quatre diputats al Parlament —Antonio Espinosa, Carmen de Rivera, Sergio Sanz i María Valle—, una vintena de càrrecs del partit i un centenar de militants de base han dut l'elecció de Carlos Carrizosa com a candidat a aquest òrgan de la formació ja que, tal com avançava aquets dilluns 'La Vanguardia', consideren que ha «vulnerat» els drets dels afiliats del partit i s'han trencat els «principis de regeneració democràtica» que regeixen la formació.

Des de l'esmentat de sector crític de Ciutadans no es posa en dubte la vàlua de Carrizosa, segons expliquen en l'escrit que han fet arribar al comitè de garanties del partit, sinó que denuncien l'«absència de primàries», que creuen que encara es poden convocar ja que queden quatre mesos exactes per a les eleccions autonòmiques. Malgrat la seva ferma oposició a la manera com es va 'cessar' Roldán i rellevar per Carrizosa, des del sector crític no tenen cap nom disposat a disputar el número 1 de la candidatura a l'actual cap de l'oposició, amb la qual cosa difícilment podrien provocar un relleu al capdavant del partit.

Carrizosa, el tercer candidat del partit a Catalunya

Des que Ciutadans va néixer l'any 2006, hi ha hagut tan sols dos candidats a la presidència de la Generalitat: Albert Rivera, que ho va ser als comicis de 2006, 2010 i 2012, i Inés Arrimadas, que va encapçalar la formació el 2015 i el 2017. Tots dos van catapultar-se cap al lideratge estatal del partit, de manera que ara la formació busca afiançar un nou cap visible a Catalunya en la figura de Carlos Carrizosa.