Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Albert Rivera i Arrimadas, criticats amb duresa per Arcadi Espada, fundador de C's

Crítics amb el gir a la dreta de C's formen un nou partit: Constitucionalistes

Encapçalats per José Antonio Navarro, exregidor a Canovelles, volen «recuperar el projecte originari»

Albert Rivera i Arrimadas, criticats amb duresa per Arcadi Espada, fundador de C's
La formació de Rivera i Arrimadas continua sumant baixes a Catalunya | CatalunyaDiari.cat

 

Continuen els problemes interns per Ciutadans. Després de les darreres i importants baixes a la direcció estatal del partit, com les de Toni Roldán o Javier Nart, ara  un grup de crítics voldria ocupar el seu espai electoral amb la fundació d'un nou partit.  

Unes cinquanta persones, la gran majoria exmilitants de la formació, haurien creat Constitucionalistes, partit que hauria estat inscrit al registre del Ministeri de l'Interior el passat 11 de setembre. Segons recull 'Nació digital', aquest nou actor polític està presidit per José Antonio Navarro, exregidor taronja i exalcaldable a les eleccions de 2015 a Canovelles, al Vallès Oriental. 

Navarro confirma que un dels motius per prendre aquesta decisió és el gir a la dreta de C's i que per tant amb el nou partit volen «recuperar el projecte originari, desvirtuat per l'actual direcció». Explica, però, que la causa definitiva és «el menyspreu a la militància de base i l'estil controlador per part de l'aparell del partit a Catalunya, amb Carlos Carrizosa al davant». 

ciutadans
L'exalcaldable a Canovelles, José Antonio Navarro, encapçala el projecte de Constitucionalistes | C's Canovelles

 

Expansió fora de Catalunya

Fins al moment, Constitucionalistes ha iniciat el seu projecte amb sis agrupacions territorials, majoritàriament al Vallès Oriental, encara que esperen estar presents en pocs temps en poblacions com Badalona o el Prat de Llobregat. El seu president confirma que han contactat amb altres antics i actuals membres de C's d'altres parts de l'Estat, com Canàries, Múrcia o Castelló, i que volen expandir la formació fora de Catalunya. 

El seu objectiu més imminent, però, és estar preparats per poder presentar-se a unes eleccions catalanes, si aquestes, es convoquen en els pròxims mesos. Així, confirmen que ja estan explicant el seu projecte a altres formacions. La seva voluntat és que «que els vots que està perdent Ciutadans no vagin a parar tots al PSC» aconseguint «reunir tots aquells que creuen en el compliment de la llei i la Constitució». 

També et pot interessar...