Manuel Valls felicita els Mossos pel desallotjament de Ca la Trava

L’alcaldable a Barcelona assegura que «la impunitat del moviment okupa no es pot permetre»

Manuel Valls, molt criticat pel seu posicionament sobre la ocupació
Manuel Valls, molt criticat pel seu posicionament sobre la ocupació | CatalunyaDiari.cat

Manuel Valls és un dels homes del moment a Catalunya i tot el que diu és analitzat amb lupa. Aquest dijous, el candidat a l'alcaldia de Barcelona es va pronunciar sobre el desallotjament de l'espai ocupat Ca la Trava a la Travessera de Gràcia de la ciutat comtal. «La impunitat del moviment ocupa, que s'ha disparat en els últims quatre anys, no es pot permetre. El meu suport a l'operació realitzada avui pels Mossos s Gràcia», publicava el polític.

Dures crítiques a les xarxes socials

Les seves paraules han encès els seus detractors a les xarxes socials, que l'han criticat molt pel seu posicionament. «A Barcelona hi ha 685.000 habitatges dels quals hi ha ocupats uns 1.100, el 0,1%. Això és el pitjor problema del món», deia una usuària amb ironia. «La impunitat dels mercats a l'hora de gentrificar Barcelona sí que no es pot permetre», li respon un altre usuari.

D'altres, fins i tot, l'han acusat a ell de ser l'okupa: «Per ocupacions les que pretens fer tu com ocupar l'alcaldia d'una ciutat que no coneixes». En aquest mateix sentit, molts li han recriminat el seu desconeixement de la capital catalana i els seus habitants. D'altres han aprofitat per recordar-li que en les enquestes surt per darrere d'ERC i Barcelona en Comú, a més de ser el candidat pitjor valorat per la ciutadania.

Desallotgen l'espai ocupat Ca la Trava

Els Mossos d'Esquadra van desallotjar a primera hora d'aquest dijous, 18 d'octubre, l'espai Ca la Trava, ubicat a la Travessera de Gràcia, que portava ocupat des de l'any 2016 per evitar l'especulació immobiliària i evitar que s'hi construïssin habitatges de luxe.

La policia catalana va entrar al local i va fer fora les set persones que hi havia a l'interior. Tres d'elles van sortir per la seva pròpia voluntat, però els altres quatre s'havien enganxat en bidons per complicar el desallotjament. D'aquestes, dues han estat denunciades i dues han quedat detingudes per resistència a l'autoritat per haver-se resistit a deixar l'espai.


Comentaris

envia el comentari