IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Crítiques al rei Felip VI pel seu silenci després del referèndum a Catalunya

L'absència de declaracions del monarca després de l'1-O ha inundat les xarxes de comentaris i crítiques sobre aquest tema

El Rey Felipe VI
El rei Felip VI | Cedida

El rei Felip VI es manté en silenci malgrat els esdeveniments que aquest diumenge, 1 d'octubre, han tingut lloc a Catalunya a propòsit de la celebració del referèndum. Divendres passat, diversos mitjans de comunicació es van fer ressò que el monarca havia decidit cancel·lar tots els actes previstos en la seva agenda d'aquest cap de setmana per poder seguir l'evolució de la jornada. En aquest sentit, la idea de la Sarsuela és deixar suficient marge, suposadament fins al dia 5 d'octubre, per valorar la situació a Catalunya després del referèndum. En aquest temps, es va indicar que el rei estaria en contacte amb el president del govern, Mariano Rajoy, valorant els passos a seguir i sense abandonar Madrid.

D'igual manera, també estava previst que Felip VI cancel·lés els actes oficials programats en altres comunitats espanyoles i deixar-los per més endavant, en funció de com evolucioni la situació. No obstant això, sembla que l'absència de declaracions per la seva banda està causant cert nerviosisme en alguns sectors, que no han trigat a manifestar el seu malestar a través de les xarxes socials. Fins al moment, a les seves últimes declaracions - emeses durant el lliurament dels Premis Nacionals de Cultura a la catedral de Conca - el monarca havia expressat que estava convençut que la Constitució Espanyola «prevaldrà sobre qualsevol fallida de la convivència en democràcia».


Comentaris

envia el comentari