Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pablo Casado i Cayetana Álvarez de Toledo al Congrés dels Diputats el 5 de gener de 2020.

Malestar de diversos líders regionals del PP per la radicalització del discurs de Casado

Els presidents del PP a Galícia, Andalusia i el País Basc exigeixen centralitat al líder popular

Pablo Casado i Cayetana Álvarez de Toledo al Congrés dels Diputats el 5 de gener de 2020.
Pablo Casado ha rebut crítiques per part de Feijoó, Moreno i Alonso. | Catalunya Diari

Tensions internes al Partit Popular. Diversos líders autonòmics del partit han dirigit tocs d'atenció, de portes endins, al president del partit, Pablo Casado. Els incomoda la radicalització del discurs de la formació que es va poder veure al Congrés dels Diputats  durant la sessió d'investidura del cap de setmana i dimarts passat, contra l'acord del PSOE amb l'independentisme català d'ERC.

En concret, segons explica aquest dijous 'La Vanguardia', els tres barons populars que han alçat la veu són l'ex ministre i president del PP basc, Alfonso Alonso; i dos dels presidents autonòmics de més envergadura del PP: Alberto Núñez Feijoo, que és al capdavant de la Xunta de Galícia, i Juan Manuel Moreno Bonilla, que presideix la Junta d'Andalusia.

Feijóo, Moreno Bonilla i Alonso, molestos amb Pablo Casado

Alberto Núñez Feijóo ha estat sempre un dels caps visibles de l'ala moderada del PP. Ja dimarts, després que Pedro Sánchez fos investit, el president gallec va marcar distàncies amb el to del seu partit amb una felicitació al nou cap de l'executiu de caire conciliador:

Les darreres declaracions dels presidents populars a Andalusia i Euskadi van en la mateixa línia. Juan Manuel Moreno Bonilla lloava, després de la investidura de Sánchez, «la moderació i l'entesa» com a via per a assolir èxits a escala política. Alfonso Alonso, per la seva banda, va criticar públicament que el PP entrés en  «trinxeres internes» i va reclamar que la seva formació assumís que el seu paper ha de ser «el de la moderació i el seny».

A l'horitzó del to de Núñez Feijoo i Alonso hi ha  el temor que l'extremització del discurs els passi factura electoralment. Aquesta tardor hi ha eleccions a totes dues comunitats autònomes i el PP s'hi juga molt, tot i que amb objectius ben diversos. A Galícia, Feijoó vol salvar la majoria absoluta malgrat la tendència negativa de la formació; mentre que al País Basc la lluita serà per evitar la desaparició  d'un PP que és ara mateix la darrera força de la cambra, amb nou escons.

També et pot interessar...

  • Exigeixen a Dante Pérez que demani disculpes pel seu tuit contra Echenique
  • Cayetana Álvarez esclata en directe contra Àngels Barceló: «M'has dit gossa!»