Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Jordi Cuixart saludant a la premsa en sortir de Lledoners el 13 de febrer de 2020

La dona de Cuixart esclata: dures crítiques contra el Tribunal Suprem

Tot i que a Cuixart i els presos se'ls havia obert la porta a passar el confinament a casa, el Suprem va pressionar perquè no fos així

Jordi Cuixart saludant a la premsa en sortir de Lledoners el 13 de febrer de 2020
Cuixart, en una imatge d'arxiu. | EFE

La parella de Jordi Cuixart, la periodista Txell Bonet, esclatava aquest dimecres, 1 d'abril, a les xarxes socials, després que el Tribunal Suprem expressés el seu parer sobre la possibilitat que Cuixart i la resta de presos de l'1-O puguessin passar el confinament a casa, en virtut de l'article 100.2 de què gaudeixen: els funcionaris que ho permetessin podrien incórrer en un delicte de prevaricació.

Bonet va emetre un fil de piulades a les xarxes socials amb crítiques duríssimes al Suprem, entre les quals destaquen aquestes:

Una tuits amb crítiques molt contundents que han generat reaccions en tots els sentits, tant suports com detraccions. La junta de tractament de Lledoners prendrà una decisió abans que arribi el cap de setmana.

ERC envia el cas a l'ONU i a la Comissió Europea

Al seu torn, l'eurodiputada d'ERC Diana Riba ha demanat a l'alta comissària dels Drets Humans de l'ONU, Michelle Bachelet, i a l'eurocomissari de Justícia, Didier Reynders, que investiguin «l'ameneça» del Tribunal Suprem sobre el confinament dels presos independentistes. Després que el Tribunal Suprem  avisés les presons que deixar passar el confinament a casa als líders independentistes podria suposar un delicte de prevaricació, Riba reclama en una carta investigar «el recurrent tractament discriminatori» que considera que pateixen els presos independentistes i «actuar de manera adequada».