rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Critiquen Tino Fernández, de 'Parchís', per lluir un llaç groc en el retrobament de la banda

Les xarxes socials han carregat contra l'artista català per defensar la llibertat dels presos polítics
Imatge del retrobament de 'Parchís' | Instagram

 

«Parchís, chis, chis», «Cumpleaños feliz» o «Don Diablo» són alguns dels grans èxits de 'Parchís', l'emblemàtica banda catalana dels 80, que amenitzava els dies dels infants. 40 anys després, els seus membres s'han tornat a reunir, en una jornada que no ha quedat absents de polèmica.

 

El problema ha estat provocat per Tino Fernández, que feia de fitxa vermella. L'artista ha acudit a la cita lluent el llaç groc, símbol que demana la llibertat dels polítics i representants d'associacions civils catalanes que es troben tancats a la presó, com a conseqüència del procés independentista.

 

El reclam que ha fet Tino en una jornada tan especial no ha agradat els seguidors de 'Parchís', que no han dubtat en mostrar el seu descontentament, mitjançant les xarxes socials. Una mostra més de la tensió existent a tot el territori, com a conseqüència de les polèmiques polítiques actuals.

Crítiques per lluir el llaç groc

«No hi ha camp sense grill, ni ximple sense llaç groc» o «veig el llaç groc del minion minvat» són algunes de les respostes que ha rebut la publicació de Twitter de Yolanda Ventura, fitxa groga, quan ha volgut compartir amb la seva audiència la pròxima emissió del documental de 'Parchís'.

 

 

L'acció de Tino Fernández ha provocat que alguns fans de la banda hagin assegurat que «no veure el seu documental», a més de lamentar que representa «un altre mite caigut». Per tant, el detall simbòlic de l'artista pot tenir una repercussió negativa per la formació musical.

 

En defensa de la llibertat

Ara bé, també s'ha de tenir en compte que no tot han estat respostes negatives cap al gest de la fitxa vermella de 'Parchís'. Altres usuaris valoraven que «em sembla genial que Tino s'hagi posat el llaç groc», recordant que qualsevol es pot expressar «lliurement».

 

 

De la mateixa manera, altres membres de la xarxa aprofitaven per criticar els que insultaven a l'artista català, responent comentaris com «quina llàstima el ximple del llacet» amb frases com: «Quina llàstima no saber respectar el que opinin els altres». Un capítol més de la polèmica que ens trobem immersos. 

 

Comentaris