Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Inés Arrimadas en una roda de premsa al Congrés el 31 de gener de 2020

La petició de C's al PP a Galícia que ho va trencar tot: volien una conselleria

La darrera conversa es va produir el passat divendres, 28 de febrer

Inés Arrimadas en una roda de premsa al Congrés el 31 de gener de 2020
Inés Arrimadas, en una imatge d'arxiu. | EP

A un mes de les eleccions autonòmiques a la Xunta de Galícia, el PP va presentar dilluns, 2 de març, al vespre, les seves llistes electorals per les demarcacions de Pontevedra, A Coruña, Lugo i Ourense. Era la constatació del que ja se sabia des de feia dies: no tan sols no hi havia coalició amb Ciutadans, sinó que el partit liberal havia rebutjat integrar-se en les llistes del PP liderades per Alberto Núñez Feijoó —que serà el candidat a la presidència i número 1 per Pontevedra.

PP i C's, darreres reunions 'in extremis'

Aquest divendres, 28 de febrer, es va produir la darrera reunió entre dirigents de les dues formacions per intentar salvar un acord que ja semblava impossible. Es va fer a instàncies de la cúpula gallega de C's —sense representació al Parlament gallec i sense aspiracions a tenir-ne, segons totes les enquestes. Revela 'El Confidencial' que la trobada es va celebrar divendres en un hotel del municipi de Padrón.

En la cita, el PP va mantenir la seva darrera oferta a C's: una plaça a les llistes de cada demarcació, sempre per sota del llindar on el 2016 van obtenir representació. Amb la formació de govern, els asseguraven que les llistes correrien —els alts càrrecs han de dimitir com a diputats— i acabarien accedint a la cambra gallega amb quatre diputats. L'oferta, però, va ser de nou rebutjada per Ciutadans, que prèviament es va interessar per com es gestionarien els fons que pertoquen als grups parlamentaris i per si podrien nomenar assessors propis.

La proposta que ho va fer descarrilar tot

Però la reunió va acabar descarrilant definitivament quan C's va fer una ambiciosa proposta, potser massa, que va fer posar les mans al cap als representants del PP, capgirant del tot la seva consideració cap al partit liberal: malgrat que C's ho nega, el PP afirma que van proposar optar a una possible conselleria de la Xunta de Galícia. Els representants populars, gairebé incrèduls, van donar per acabada la trobada i C's i PP concorreran per separat als comicis gallecs.

També et pot interessar...