Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Rivera

C's perd un milió d'euros després del fracàs del 10-N

Això suposa un 63% menys de les subvencions atorgades als diferents grups del Congrés

Rivera
C's perd un milió d'euros després del fracàs del 10-N | CatalunyaDiari.cat

Continuen els problemes per a Ciutadans després del desastre del 10-N. La formació liderada fins ahir per Albert Rivera, que fins ara rebia aproximadament 1,5 milions d'euros anuals corresponents amb les ajudes del Congrés dels Diputats, patirà una disminució del 63% en relació amb les subvencions que reben els diferents grups que compten amb representació a la cambra espanyola. Ho explica el mitjà 'Economía Digital'.

Ciutadans no recuperarà la inversió en campanya

Però no només això. I és que el partit taronja ni tan sols recuperarà els diners invertits durant la darrera campanya electoral, i començarà la nova legislatura amb un deute de —ni més ni menys— dos milions d'euros.

En aquest sentit, cal destacar que Ciutadans va invertir tres milions d'euros en la seva campanya, i que això provoca que la balança es decanti cap al deute. Un panorama similar al de Mas País, que va invertir 400.000 euros en la campanya i tan sols en recuperarà 215.000.

ERC perdrà 20.000 euros de les subvencions

La resta de partits també viuran en carn pròpia els efectes econòmics postelectorals. Així les coses, el PSOE perd 60.000 euros en aquesta legislatura i rebrà una subvenció de 2,7 milions d'euros; el PP percebrà 2,1 milions d'euros, amb un augment de 400.000 euros respecte a les eleccions del passat abril.

Gabriel Rufián, cap de llista d'ERC tancant la campanya de les eleccions del 10 de novembre
ERC perdrà 20.000 euros de les subvencions | CatalunyaDiari

Per la seva banda, Unidas Podemos patirà una davallada de 140.000 euros, mentre que ERC en perdrà 20.000, xifra equivalent a la que guanyarà el PNV a partir d'ara.

VOX, la formació més beneficiada

Una situació molt diferent és la que viurà VOX, que resultarà el partit més beneficiat amb un augment del 67% de les subvencions, xifra que suposa uns ingressos d'1,4 milions d'euros. Quelcom que crida especialment l'atenció si tenim en compte que precisament la formació d'ultradreta està en contra que els partits polítics rebin aquesta classe d'ajudes.

Amb tot, també és important destacar que les ajudes estan pensades per finançar la despesa dels diferents partits durant la campanya, motiu pel qual cap formació es beneficia econòmicament de la campanya.

També et pot interessar...