Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra en el ple sobre la gestió del coronavirus, l'1 de juliol del 2020

C's i PP ridiculitzen la proposta de Torra de dur la taula de diàleg a Europa

El PPC insta Torra a marxar "a casa" en comptes de dur la taula de diàleg a Europa

Quim Torra en el ple sobre la gestió del coronavirus, l'1 de juliol del 2020
Quim Torra ha estat novament objecte de crítiques de C's i PP. | Europa Press

El portaveu adjunt de C's al Parlament, Nacho Martín Blanco, ha titllat d'«inversemblant» que el president de la Generalitat, Quim Torra, hagi proposat dur a Europa la taula de diàleg si l'Estat continua oposant-se a tractar-hi l'autodeterminació de Catalunya. En una entrevista amb l'ACN, Torra ha rebutjat «perdre més el temps» i ha advocat per «negociar a Brussel·les» la resolució del conflicte polític català. «Diu Torra que si el govern no accepta el seu ordre del dia anirà directament a les institucions europees», ha criticat Martín Blanco en una roda de premsa telemàtica en què ha acusat el president català de «fer volar coloms» i «pensar en quimeres que no interessen ningú».

C's també critica la maniobra de JxCat a la Mesa del Parlament

El diputat taronja també s'ha referit a l'intent de JxCat de cessar el secretari general del Parlament, Xavier Muro, perquè no va publicar íntegrament les resolucions aprovades al ple sobre la monarquia adduint que hi havia apartats que contravenien resolucions i sentències del Tribunal Constitucional. Ha celebrat que s'hagi desestimat la petició de JxCat, que considerat «assetjament als funcionaris» i una «concepció de la democràcia totalitària». Per això, s'ha congratulat del fet que JxCat s'hagi quedat sola reclamant la destitució de Muro.

Preguntat per l'aliança electoral amb el PPC, ha assegurat desconèixer-ne els detalls de la negociació però ha insistit que calen «acords per superar a les urnes els partits independentistes». «Prefereixo no fer cap valoració més enllà de la nostra disposició absoluta a l'acord amb les forces constitucionalistes», ha afegit.

El PP se suma a la crítica a Torra i li demana que plegui

El secretari general del PPC, Daniel Serrano, ha instat el president de la Generalitat, Quim Torra, a marxar «a casa» en comptes de traslladar la taula de diàleg a Europa. Serrano li ha respost aquest dimarts a Twitter dient que «seria més oportú i convenient que fes un altre trasllat», el de deixar el seu càrrec de cap del Govern: