Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Rivera

C's no tindrà substitut d'Albert Rivera fins la pròxima primavera

Es durà a terme una assemblea extraordinària a mitjans de març

Rivera
C's perd un milió d'euros després del fracàs del 10-N | CatalunyaDiari.cat

El relleu d'Albert Rivera, que va dimitir dilluns després del desastre electoral de Cs, es produirà en una  Assemblea extraordinària que se celebrarà a mitjans de març i de moment només hi ha un nom que sona per a la seva substitució, el d'Inés Arrimadas, que parteix com a favorita de la direcció provisional.

Tot i que el secretari general de Cs en funcions, José Manuel Villegas, no ha volgut encara pronunciar-se sobre si la seva aposta és Arrimadas, que de moment guarda silenci, fonts de l'Executiva provisional veuen amb molt bons ulls que sigui la dirigent catalana la que assumeixi les regnes del partit en aquesta nova etapa i després de 16 anys de lideratge de Rivera.

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

Convocatòria d'un consell general en un parell de setmanes

Els primers passos per organitzar el canvi de direcció començaran amb la convocatòria d'un consell general en un parell de setmanes, que serà l'encarregat de nomenar una gestora (la llista ha d'aprovar dos terços d'aquest òrgan) i posar data a l'Assemblea extraordinària per renovar l'equip, encara que podria haver-hi també algun reajustament estatutari però no ideològic.

L'Assemblea no podrà tenir lloc abans del 10 de març a compliment dels terminis establerts en els estatuts, que estableixen que no pot celebrar-se ni quatre mesos abans ni fins quatre mesos després d'unes eleccions. La gestora, presidida pel president de Consell General, Manuel García Bofill, tindrà entre 10 i 15 membres i serà l'encarregada de prendre totes les decisions que calgui adoptar fins que es triï una nova executiva.

Imatge arxiu Arrimadas
Imatge arxiu Arrimadas | Cedida

 

Encara no han fet una anàlisi del fracàs electoral

Tots aquests detalls els ha donat Villegas en una roda de premsa a la seu de Cs, la primera d'un membre de l'Executiva provisional després de l'abandonament de Rivera. De la mateixa manera, Villegas, que va ser el director de la campanya, ha assegurat que encara no han fet una anàlisi del fracàs electoral de la formació taronja (ha perdut 47 diputats i 2,6 milions de votants) perquè estan esperant a conèixer les dades per interpretar a on ha anat a parar el vot taronja i poder fer un estudi «mínimament científic».

Tampoc ha aclarit els dubtes sobre el seu propi futur en el partit i a l'ésser preguntat sobre això, ha respost que encara és prematur perquè ni tan sols estan en el procés de presentació d'equips. Només ha dit que per ara el seu «compromís» és fins que es constitueixi la gestora.

La delicada situació econòmica del partit

També ha parlat de la delicada situació econòmica en què queda Ciutadans, al deixar d'ingressar uns 4 milions d'euros en subvencions públiques, però Villegas ha assegurat que afronten «amb tranquil·litat» aquest nou panorama perquè compten amb un romanent per fer-ho i, en tot cas, el reajustament que es faci «no serà gens traumàtic».

Mentrestant, ja han anunciat que votaran en contra del pacte entre PSOE i Unidas Podemos, i tornen així a donar l'esquena a un govern que, segons ells, «no és bo per a Espanya».

També et poden interessar...