Cuevillas assegura que serà «difícil» guanyar la demanda contra Llarena

Segons Cuevillas, «el que volíem era demostrar la falta de respecte a la presumpció d’innocència i això, amb l’actuació del govern espanyol, s’ha assolit i magnificat»

Jaume Alonso-Cuevillas creu que serà «difícil» guanyar la demanda contra Llarena
Jaume Alonso-Cuevillas creu que serà «difícil» guanyar la demanda contra Llarena | CatalunyaDiari.cat

 

Carles Puigdemont i quatre exconsellers van presentar a la Justícia belga una querella contra Pablo Llarena i, pel que sembla, Puigdemont hauria modificat una frase dita pel jutge a la traducció presentada per tal d’incriminar-lo.

Segons l’advocat, «guanyar la demanda és secundari»

Ara per ara, l’advocat de Puidemont, Jaume Alonso-Cuevillas, va admetre que la demanda serà «difícil» de guanyar. No obstant això, el lletrat va assegurar que aquesta demanda tenia com a objectiu demostrar que a Espanya no hi ha cap respecte envers la separació de poders, quelcom que ja han aconseguit assolir, segons creu l’advocat. A més, també va afirmar estar convençut que la decisió per part del govern espanyol de contractar un bufet d’avocats belga per defensar Pablo Llarena els dóna la raó.

Segons les paraules de l’advocat Cuevillas, «és clar que volem guanyar la demanda, però sabem que és difícil i és secundari. El que pretenia la demanda era evidenciar que l’Estat no respecta la presumpció d’innocència, i s’ha assolit» i, a més, va sentenciar rotundament que «el que passi a partir d’ara és bastant indiferent».

El jutge instructor de la causa contra l'1-O, Pablo Llarena, en una imatge d'arxiu
El jutge instructor de la causa contra l'1-O, Pablo Llarena, en una imatge d'arxiu | Cedida

Cuevillas: «l’Estat ha tancat files»

Amb tot, Jaume Alonso-Cuevillas també va voler treure ferro al tema del possible error en la traducció de la demanda: «No estic al cas d’aquest possible error de traducció. El resultat final de la demanda, que Llarena hagi de pagar un euro o no, és secundari. El que volíem era demostrar la falta de respecte a la presumpció d’innocència i això, amb l’actuació del govern espanyol, s’ha assolit i magnificat».

Finalment, l’advocat de Puigdemont va admetre que no té gaires esperances que els delictes imputats als líders independentistes empresonats siguin rebaixats per part de la Fiscalia General de l’Estat.

Pel que explica Cuevillas «seria lògic, especialment després de la resolució del tribunal alemany. Però no sé si podem tenir gaires esperances perquè, en el cas de la defensa de Llarena, tot l’Estat ha tancat files al voltant del magistrat. Per tant, és difícil».


Comentaris

envia el comentari