Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Cuixart

Jordi Cuixart envia una carta des de presó per demanar diàleg i el fi de la «repressió»

El president d'Òmnium Cultural ha volgut recordar que ell i Jordi Sánchez són els únics ciutadans de la UE per a qui Amnistia Internacional demana l'alliberament immediat

Cuixart
Jordi Cuixart envia una carta des de presó per demanar diàleg i el fi de la «repressió» | Catalunya Diari

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, llença una crida al diàleg i demana la fi de la «repressió» en una carta a tots els socis de l'entitat. «En un escenari amb presos polítics el diàleg és possible, però és incompatible amb la repressió. La violència d'Estat ha de deixar lloc a la paraula», assegura Cuixart, que avisa que la seva «generositat» és «una interpel·lació a la responsabilitat dels poders d'Estat».

A la missiva, el president de l'entitat recorda que  ell i Jordi Sànchez són els únics ciutadans de la UE per a qui Amnistia Internacional demana l'alliberament immediat  i apunta que «la repressió d'un Estat que vulnera la legislació internacional en matèria de drets humans» s'ha acabat convertint en el seu «principal aliat».

 

Anima a continuar amb les mobilitzacions

Cuixart, a més, adverteix la ciutadania que no es pot deixar tot només «en mans de partits polítics i institucions»  i insisteix que la mobilització «constant» és «la principal garantia a una resolució democràtica».

A la carta, Cuixart remarca que la «desmesura» de la justícia, les «amenaces permanents»,  la «violència» institucional i la sentència del Suprem busquen «estendre la por» i «escampar la sensació que el canvi és impossible». «Però la presa de consciència col·lectiva fa que cada dia els seus efectes siguin menors i, possiblement, és aquest i no cap altre el gran pas de gegant que estem fent com a societat», argumenta el president d'Òmnium.

Ho tornarien a fer

Cuixart, a més, afirma que  continua assumint la «responsabilitat» de tornar a exercir els drets condemnats per l'Estat així com «l'obligació ètica» d'obeir «la pròpia consciència» i defensar els drets humans. A la carta als socis, el president de l'entitat recorda que la condemna del Suprem «criminalitza la protesta i la desobediència civil» i apunta que el posicionament d'Amnistia Internacional «ratifica l'amenaça» als drets i les llibertats d'expressió i de reunió pacífica de la ciutadania.

També et pot interessar...