Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Jordi Cuixart saludant a la premsa en sortir de Lledoners el 13 de febrer de 2020

Cuixart reclama tornar-se a mobilitzar «pels drets humans, socials i nacionals»

El líder d'Òmnium denuncia que l'Estat «vol aprofitar-se de la pandèmia per receptar més autoritarisme»

Jordi Cuixart saludant a la premsa en sortir de Lledoners el 13 de febrer de 2020
Cuixart en un dels seus permisos de sortida de la presó fruit de l'aplicació de l'article 100.2 del règim penitenciari. | EFE

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha animat a tornar-se a mobilitzar «pels drets humans, socials i nacionals» en una carta escrita des de la presó de Lledoners, on compleix nou anys de presó per sedició a resultes del procés independentista de Catalunya.

«De nou, el sistema s’acarnissa amb els més desafavorits»

El president d'Òmnium ha considerat que l'estat «ha renunciat a defensar els interessos dels més desafavorits», i que «vol aprofitar-se de la pandèmia per receptar més autoritarisme» i «laminar els drets civils i polítics  que són imprescindibles per conquerir una vida digna». Per això, «davant un estat que empresona la llibertat d’expressió i la protesta, amb la responsabilitat civil i sanitària que el moment reclama, cal que tornem a mobilitzar-nos als carrers», ha indicat.

Cuixart ha relatat que a la presó, aquests «també són dies durs» per a molts dels «presos socials» que «no poden exercir el dret» a l’article 100.2 per sortir a treballar o fer voluntariat. A més ha recordat que no hi ha vis-a-vis ni comunicacions orals, i ha opinat que «de nou, el sistema s’acarnissa amb els més desafavorits».

«La lluita per la República catalana només té sentit si, per damunt de tot, hi ha les persones»

Per això ha considerat que «la lluita per la República catalana només té sentit si, per damunt de tot, hi ha les persones». «I ara, més que mai, les prioritats són recuperar drets i confinar desigualtats», ha reblat el president d'Òmnium Cultural  en la missiva difosa aquest dissabte, 23 de maig.