ÚLTIMA HORA

🚨 Els casos de coronavirus es disparen a Espanya: 2.935 en tan sols 24 hores

Cuixart demana una reunió a Pedro Sánchez i que inclogui Òmnium en la seva ronda de consultes

El president d'Òmnium argumenta en una carta escrita a Lledoners que són «la major l'entitat cívica cultural» de l'Estat

Jordi Cuixart és el president d'Òmnium
Jordi Cuixart, qui es troba en presó preventiva, ha demanat una reunió amb Sánchez | Catalunya Diari

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha demanat al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que es reuneixi amb ell i que inclogui l'entitat en la seva ronda de consultes. En una carta enviada des de la presó de Lledoners a la qual ha tingut Cuixart recorda que Òmnium és «la major entitat cívica cultural» de l'Estat espanyol, amb 175.0000 socis i 58 anys d'història.

En la missiva, el president d'Òmnium, pres preventiu des del 16 d'octubre de 2017, assegura voler explicar-li en persona «l'abast de l'afirmació 'Ho tornarem a fer'» que va fer davant del Tribunal Suprem. «En ella hi ha, de manera nítida, una reafirmació en la defensa dels drets fonamentals i el dret a defensar el dret a l'autodeterminació per part de la ciutadania», argumenta. A més, també demana que l'Executiu espanyol que es constitueixi derogui la 'llei mordassa'.

En la carta, el president d'Òmnium es mostra «convençut» que «la resolució democràtica al conflicte passa per l'empatia i vèncer, així, la por al diàleg». Per aquest motiu, Cuixart diu voler parlar sobre els avenços i la feina de la plataforma 'Som el 80%' i que considera que la solució «al conflicte polític passa pel diàleg entre totes les parts i sense exclusions». «Tenim la responsabilitat de parlar amb tothom», recorda.

  

També reivindica el seu compromís «honest i sincer» amb la democràcia i l'exercici de la llibertat d'expressió, reunió i manifestació, «tant a Catalunya com en el conjunt de l'Estat i d'Europa». Per aquest motiu, diu, és «tan important» que el govern espanyol que es constitueixi derogui la llei de seguretat ciutadana, coneguda popularment com a 'llei mordassa'. «A l'espera de poder-nos saludar de nou personalment, el felicito personalment per la iniciativa» de consultar entitats de la societat civil, conclou.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari