Cuixart no acceptaria l’indult: «Seria reconèixer ser culpable, i no ho sóc»

El president d'Òmnium Cultural reconeix que està «preparat per, si és necessari, passar molt de temps» a la presó

Jordi Cuixart, en una concentració a Barcelona
Jordi Cuixart reconeix que està «preparat per, si és necessari, passar molt de temps» a la presó | CatalunyaDiari.cat

Jordi Cuixart, amb el judici del procés en boca de tothom, ha parlat clar sobre la possibilitat de rebre un indult. «Seria reconèixer ser culpable, i no ho sóc», ha afirmat el líder d’Òmnium Cultural en una entrevista pel mitjà britànic ‘The Sunday Times’. Cuixart, empresonat provisionalment pels fets del 20-S, també reconeix que està «preparat per, si és necessari, passar molt de temps» a la presó.

D’aquesta taxativa manera, doncs, Cuixart ha sortit al pas dels rumors que feien referència a un possible indult per als encausats del procés. El líder sobiranista, qui no ha amagat l’anhel d’estar amb la seva «dona, família i empesa», també explica al diari anglès és «un pres polític» i que li volen aplicar «un càstig exemplar».

«Ens volen aplicar un càstig exemplar»

Ha estat el clam de Jordi Cuixart en ser preguntat pels perquès del seu empresonament. A través d’una entrevista molt didàctica en la versió dominical del diari esmentat, Cuixart s’ha mostrat del tot convençut que «no sóc culpable de cap delicte» perquè, segons ell, «no faria mal ni a una mosca».

El president d’Òmnium, però, reconeix que les coses no estan sent fàcils ni pel sobiranisme, ni per a ell, a títol personal. «Ens volen aplicar un càstig exemplar», ha assegurat el líder independentista sobre un judici que es podria celebrar a partir del gener de 2019 i que podria ser televisat a petició de les defenses.

Jordi Cuixart assegura que no vol recórrer a l'indult
Jordi Cuixart assegura que no vol recórrer a l'indult | CatalunyaDiari.cat

 

Cuixart espera que el seu fill n’estigui «orgullós»

Jordi Cuixart, finalment, ha tret a relluir la seva cara més familiar. Més enllà d’explicar que no vas ser l’únic que va «jugar un paper clau en la declaració d’independència», el cap de files d’Òmnium ha dit que veu el seu fill Amat «massa petit» per entendre la situació d’empresonament que viu el seu pare.

Tot i això, Cuixart també explica que espera que, algun dia, el seu fill se senti «orgullós» de la tasca que està duent a terme el seu pare. Finalment, l’entrevista també recull que Txell Bonet, parella de Cuixart, no para d'imaginar-se «com serà d'aquí a anys, quan l'Amat sigui molt més gran, i fent tota mena de preguntes» sobre per què el seu pare és a la presó. 


Comentaris

envia el comentari