Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Cuixart

Cuixart, al Suprem: «No me'n penedeixo, ho tornaria a fer»

Com ja va fer en l'interrogatori inicial, el president d'Òmnium Cultural ha dit que la seva prioritat no és sortir de la presó sinó «lluitar per avançar en la resolució del conflicte polític»

Cuixart
Cuixart: «No me'n penedeixo, ho tornaria a fer» | CatalunyaDiari.cat

 

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha defensat el dret de continuar protestant i de lluitar pel dret d'autodeterminació. «Si la violència policial no va poder amb milers de persones l'1-O, algú creu que una sentència farà que els catalans deixin de lluitar pel dret d'autodeterminació?», s'ha preguntat Cuixart, que creu que «els catalans ho tornarem a fer, serenament i pacíficament».

Cuixart reconeix que no es penedeix de res i que ho tornaria a fer

A més, ha alertat que de la sentència en depèn «la qualitat democràtica de l'Estat» perquè, segons Cuixart, es jutgen drets fonamentals que són igual «a Barcelona que a Madrid». Per això, ha fet una crida a «la mobilització permanent» i al dret a protestar, un retret que durant tot el judici li ha fet la fiscalia per haver-ho fet també el 20-S. Cuixart ha reconegut que no es penedeix de res i que ho tornaria a fer.

Com ja va fer en l'interrogatori inicial, ha dit que la seva prioritat no és sortir de la presó sinó «lluitar per avançar en la resolució del conflicte polític». «No renuncio a la meva condició de pres polític», ha dit. Però ha enviat un missatge d'esperança, i ha dit que està convençut que Catalunya «no caurà en la frustració». «No renunciaré mai a ser feliç», ha dit.

També et pot interessar...