Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Jordi Cuixart saludant a la premsa en sortir de Lledoners el 13 de febrer de 2020

Cuixart presenta el seu recurs al Constitucional per la sentència de l'1-O

El vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha assenyalat que és l'últim pas per anar a Estrasburg

Jordi Cuixart saludant a la premsa en sortir de Lledoners el 13 de febrer de 2020
Cuixart dona un pas endavant per portar la sentència de l'1-O a Estrasburg | EFE

Després d'emplaçar l'Estat a rectificar sobre la sentència del procés publicada el 14 d'octubre, Jordi Cuixart  ha presentat avui divendres, 6 de març, el recurs d'empara al Constitucional contra la resolució judicial que el condemna. Així ho ha anunciat Òmnium Cultural en un acte a Madrid, en què ha participat el vicepresident de l'entitat, Marcel Mauri, i l'equip de lletrats, encapçalat per Benet Salellas, qui, a més, ha redactat el recurs, tal com assenyala 'Nació Digital'.

Així mateix, es tracta del pas final per poder arribar al Tribunal d'Estrasburg. Mauri, per la seva banda, ha declarat: «Entenem que s'han vulnerat drets fonamentals en qualsevol democràcia». En la mateixa línia, ha reconegut no confiar en la justícia espanyola. «És el pas previ a anar a Estrasburg», ha indicat el vicepresident d'Òmnium, que creu que Europa donarà el suport per «trobar la justícia que durant anys ha estat negada a l'Estat espanyol».

Sis dies de termini

Els presos independentistes només podran arribar al Tribunal de Drets Humans  quan el Constitucional es pronunciï; un tràmit que podria durar diversos anys per la dificultat processal. Paral·lelament, el termini per presentar els recursos de les defenses conclou el pròxim 12 de març. Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull ho han fet també aquesta setmana.

També et pot interessar...