Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Cuixart

Cuixart exigeix a Sánchez que deixi de «menysprear» la demanda de l'ONU sobre el seu alliberament

L'organisme internacional creu que la condemna va en contra dels drets humans

Cuixart
Cuixart demana que Sánchez atengui les demandes de l'ONU sobre el seu alliberament | Catalunya Diari

Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural, ha exigit a Pedro Sánchez, president del govern en funcions, que deixi de «menysprear» les demandes i posicionaments del Grup de Treball de Detencions Arbitràries de l'ONU, que demana l'alliberament immediat de Cuixart, de Jordi Sánchez, expresident de la Assemblea Nacional Catalana (ANC), i d’Oriol Junqueras, president d'ERC.

Cuixart lamenta que el govern no escolti

«Espanya se situa en el nivell de països de dubtosa qualitat democràtica quan fa cas omís a les peticions d'organismes internacionals de drets humans», ha criticat Cuixart, coincidint amb el final del termini de sis mesos que l'ONU va donar a l'Estat perquè informés si havien atès les seves recomanacions sobre l'alliberament dels líders empresonats, ha informat Òmnium aquest dimecres en un comunicat.

Cuixart considera que l'absència de resposta de Sánchez al Grup de Detencions Arbitràries de l'ONU incompleix la Declaració Universal dels Drets Humans i «atenta contra uns drets que afecta al conjunt de la ciutadania». A més, ha lamentat que el govern «no escolti als organismes internacionals de referència en drets humans i que tampoc hagi mostrat interès en el que diu Amnistia Internacional», per la qual cosa ha reclamat a Sánchez que doni compliment immediat als posicionaments de l'ONU i d'Amnistia sobre el seu alliberament.

Finalment, el president d'Òmnium ha recordat a Sánchez que els Estats democràtics tenen l'obligació moral de complir amb les resolucions de l'ONU i ha assegurat que «és necessari que Espanya abandoni aquesta deriva antidemocràtica».

També et pot interessar...