Cuixart torna a demanar una reunió amb Sánchez: «Sempre és un bon moment pel diàleg»

Li demana en el marc de la ronda de converses que aquest ha obert amb diferents entitats

Jordi Cuixart, el president d’Òmnium Cultural, ha tornat a demanar aquest dilluns, en una carta publicada al mitjà ‘El Diario’, una reunió amb el president en funcions del govern espanyol, Pedro Sánchez, en el marc de la ronda de converses que aquest ha obert amb diferents entitats socials arreu del país.

«Com a president d’una entitat amb més de 175.000 socis, una oferta que respon a la de l’obligació de no desaprofitar cap oportunitat per propiciar el diàleg. Sense demanar renúncies prèvies a ningú.  O cosa que és el mateix, per intentar conèixer-nos més i millor» expressa Cuixart en la seva nova carta. «Això inclou als que pensen que el conflicte entre Catalunya i l’Estat es resoldrà amb més repressió»  i segueix mostrant la seva preocupació per a aquells que, dient que volen arreglar el conflicte, mantenen  «una forta animadversió a afrontar la realitat dels fets».

El que el president d’Òmnium ofereix a Sánchez és que aquest «pugui conèixer de primera mà què és allò que, en ple segle XXI, porta a un pare de família i empresari, president de la principal entitat cultural de l'Estat, a afirmar que la seva prioritat no és sortir de la presó, sinó la resolució del conflicte polític».  Aquesta carta representa la segona ocasió en què Cuixart demana reunir-se amb el president del govern espanyol,  qui la setmana passada ja va rebutjar la reunió.

«Ho tornarem a fer» assegura Cuixart

«Seguirem i seguirem sempre disposats a dialogar»  escriu a la seva carta i expressa «perquè en realitat estic a presó acusat d’això mateix, d’utilitzar la paraula, des de la societat civil, com a instrument per millorar la societat. I renunciar a la paraula seria renunciar a la mateixa vida».

Cuixart afirma que en la reunió també li agradaria aclarir el missatge «ho tornarem a fer» que va reiterar a la Sala del Tribunal Suprem i que per ell significa «una clara reafirmació dels drets i les llibertats més bàsics de la ciutadania».

En l’escrit assegura que des de l’entrada a presó, el que el dirigent civil ha tingut clar és que seria «un error dedicar la nostra energia a començar una espiral de retrets»,  cosa que considera que resultaria «ineficaç» i que aniria en contra de la missió fundacional d’Òmnium.

Finalment defensa la seva proposta qualificant-la com «raonable, lògica i normal»  i com a un mecanisme per poder conèixer-se «més i millor» amb el president de l’Estat. «No en tingui cap dubte que, humilment però per dignitat i per responsabilitat, mantenim tant la nostra petició de reunió com la certesa que ‘ho tornarem a fer’, que seguirem exercint els drets i llibertats fonamentals tantes vegades com faci falta» conclou.

També et pot interessar...