Pedro Garrido, el cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, ha assegurat que combatran qualsevol resposta violenta a la sentència

Cunillera es disculpa amb Interior i Mossos per la polèmica durant l'acte de la Guàrdia Civil

La delegada del govern espanyol a Catalunya espera que aquest capítol no afecti la col·laboració entre els cossos policials

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, s'ha reunit aquest dimarts a la tarda amb la cúpula dels Mossos d'Esquadra després que aquests hagin abandonat l'acte amb motiu de la celebració de la patrona de la Guàrdia Civil, ofesos pel contingut i el to dels discursos dels comandaments del cos, segons han explicat fonts del Departament d'Interior.

Volen evitar que la polèmica afecti la col·laboració dels cossos

Cunillera s'ha reunit amb el secretari general d'Interior, Brauli Duart, i el director general de la Policia, Pere Ferrer, així com amb la resta de la cúpula del cos. Segons Interior, Cunillera ha traslladat les seves disculpes i les del Ministeri de l'Interior per aquests fets, i els ha demanat que la polèmica no afecti la col·laboració entre els tres cossos.

De la seva banda, des de la Delegació del govern espanyol a Catalunya s'ha indicat que el que s'ha celebrat aquesta tarda ha estat una trobada amb caràcter informal, i no per rebaixar tensions perquè, segons han dit, no n'hi ha.

No han confirmat si Cunillera s'ha disculpat o no

Pedro Garrido, el cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, ha assegurat que combatran qualsevol resposta violenta a la sentència
Pedro Garrido, el cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, durant l'acte celebrat ahit | Cedida

 

Durant la trobada, afegeixen, s'ha comentat la situació general. Aquestes fonts no han volgut entrar en si Cunillera s'ha disculpat o no per les paraules dels discursos dels comandaments de la Guàrdia Civil que, segons el parer d'Interior, feien referència a diversos comandaments dels Mossos ara imputats, entre ells el major Josep Lluís Trapero i la intendent Teresa Laplana.

Cal recordar que la cúpula d'Interior que assistia a l'acte amb motiu de la celebració de la patrona de la Guàrdia Civil ha marxat abans que acabés la cerimònia. El secretari general d'Interior, Brauli Duart, el director general de la Policia, Pere Ferrer, i el comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, han abandonat l'acte just quan han acabat els discursos.

També et pot interessar...