Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Adriana Lastra i Gabriel Rufián

La CUP sobre l'acord ERC-PSOE: «Està lluny de resoldre el conflicte polític de l'Estat»

Segons el partit, aquest pacte «no aportarà solucions ni per frenar la repressió ni per a l'exercici del dret a l'autodeterminació»

La CUP ha anunciat que els seus dos diputats al Congrés votaran 'no' a la investidura de Pedro Sánchez i ha mostrat la seva desaprovació respecte a l'acord d'ERC amb el partit socialista. La formació anticapitalista ha criticat aquest pacte i ha assegurat que està «lluny de resoldre el conflicte polític de l'Estat» i que «no aportarà solucions ni per frenar la repressió ni per a l'exercici del dret a l'autodeterminació, com tampoc en matèria de polítiques socials».

Segons el partit, l'acord al qual ha arribat ERC per abstenir-se i, així, facilitar el govern de coalició entre el PSOE i Unidas Podemos «contribuirà a donar aire a la repressió, a reforçar la deriva recentralitzadora de l'Estat i a la vulneració sistemàtica de drets, impedint avançar cap a l'alliberament nacional, social i de gènere». Per tant,  han anunciat en un comunicat d'aquest dijous que no facilitaran «cap retorn forçat a l'estabilitat, sota el xantatge de la repressió, sense resolució real del conflicte». 

L'amnistia, l'autodeterminació i la garantia dels drets social «només arribarà per mitjà de l'exercici de desobediència», segons la CUP

A més, des de la CUP es considera que l'acord ha estat «gestat a contrarellotge» i sembla que formi part «d'un dels engranatges de pactes partidistes que s'estan donant al govern de la Generalitat, al Congrés i l'Ajuntament de Barcelona al mateix moment pel control de les institucions i no per donar sortida als drets i necessitats de la gent». Declaren que el pacte és «lluny» d'aportar una solució real i efectiva al conflicte polític que hi ha a Catalunya.

El partit anticapitalista recorda que és «un context d'altíssima repressió» i que  l'acord «no situa el dret a l'autodeterminació, l'amnistia per a les persones represaliades i els drets socials com a eixos principals per la seva resolució». La CUP manté que l'amnistia, l'autodeterminació i la garantia de drets socials i polítics «només arribarà per mitjà de l'exercici de desobediència civil com a motor de canvi col·lectiu».

La formació vol mostrar la seva «solidaritat antirepressiva» amb Quim Torra

El comunicat també exposa que «fer creure que una reforma de l'Estat és possible comporta un risc d'estancament i desmobilització evidents  i contribuir a l'estabilitat del govern espanyol a canvi de gestos simbòlics desplaça del centre del debat l'exercici del dret a l'autodeterminació». D'altra banda, la CUP també volia mostrar «la seva solidaritat antirepressiva» amb Quim Torra, després que la JEC el vulgui inhabilitar, i reiteren que «cap tribunal està per sobre de la sobirania del Parlament».

  

  

També et pot interessar...