La CUP anuncia la fi del procés

Ha donat per acabades les aliances sobiranistes, segons ha dit Carles Riera al ple d'investidura

Carles Riera, líder de la CUP
Carles Riera, líder de la CUP | ACN

La CUP anuncia la fi del procés després d'acabar les aliances que havien estat presents fins al dia d'avui, tal com ha expressat Carles Riera al ple d'investidura. En aquest context, el líder cupaire ha al·legat: «Rebutgem el simbolisme republicà en la legalitat autonomista».

«L'autonomisme no ha de tornar», ha estat la taxativa resposta de Riera al faristol del Parlament en clara al·lusió a un procés sobiranista que es va encetar l'any 2010. Davant la incredulitat de Junts per Catalunya i Esquerra Republicana, el cap de files anticapitalista ha explicat: «No podem assumir el vostre projecte polític»

«Humilment, passem a l'oposició», ha sentenciat finalment el mateix Riera. 

La renúncia de Puigdemont i Comín, clau

Carles Puigdemont i Toni Comín haurien de renunciar al seu escó perquè Junts per Catalunya i Esquerra poguessin obtenir la majoria simple del parlament. En aquest context, els dos escons vacants serien ocupats per dos altres membres dels partits sobiranistes i que podrien donar suport a la investidura

«No podem assumir el vostre projecte polític»

Ha estat la taxativa declaració del cap de files de la CUP, Carles Riera, als membres de Junts per Catalunya i Esquerra Republicà. Lluc Salellas, de fet, ja va afirmar ahir que «el suport inicial de la CUP ha estat sempre per a Carles Puigdemont» i no acceptaven segones opcions com Jordi Turull o Jordi Sànchez. 

En aquest cas, doncs, els cupaires no accepten el pla 'C' dels partits sobiranistes i aborden la política catalana a unes noves eleccions. Junts per Catalunya i Esquerra, però, poden evitar-ho si Puigdemont i Comín renuncien al seu escó des de Bèlgica


Comentaris

envia el comentari