Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

La «nova CUP» debat la seva estratègia política per als pròxims mesos

A més, també es van parlar sobre temes econòmics i organitzatius

Assemblea Nacional CUP
L'Assemblea Nacional de la CUP es va celebrar a Cerlà, i va comptar amb gairebé 400 assistents. | Catalunya Diari

 

La CUP va fer un canvi durant l'última assemblea celebrada el passat diumenge, en la qual hi van debatre diferents aspectes del partit, els quals creien convenients parlar-los en grup per a canviar-los o millorar-los. Entre les diferents temàtiques que es van tractar, n'hi va haver tres que van ser especialment importants, que ja portaven arrossegant des de 2015.

Canvi de direcció en l'estratègia del partit

Però, més enllà de les qüestions internes organitzatives, la CUP va prendre una important decisió: l'estratègia política que el partit seguirà durant els pròxims mesos. Sobre la taula es va presentar la idea que conforma el pensament base del partit des de la seva creació l'any 2002: l'anticapitalisme. Tot i això, segons sembla, en els pròxims mesos, aquesta idea canviarà una mica de rumb per a poder fomentar una actitud més dialogant amb el Govern, veient els pocs resultats que ha obtingut el «bloqueig parlamentari» que el mateix grup ha provocat.

Mireia Vehí, membre del Secretariat Nacional de la CUP, va constatar que els resultats electorals obtinguts no han avalat la seva estratègia de la «lògica de la confrontació», i és per aquest motiu que ara es plantegen un canvi. Des de la CUP nacional, doncs, es vol aplicar «la mateixa lògica que s'utilitza la política municipal»: de manera que es pugui treballar «des de la lògica d'adquirir responsabilitats».

Assemblea Nacional CUP
L'Assemblea va aprovar poder mantenir el càrrec durant 2 mandats | Catalunya Diari

 

Fins a dos mandats complets

Una altra decisió que es va prendre va ser la que afecta els anys que pot mantenir un militant de la CUP la seva mateixa posició. En assemblea es va aprovar que  els representants podran mantenir el càrrec durant «dos mandats complets», considerant que aquestes siguin legislatures de qualsevol classe superior a dos anys.

Fins al moment, la CUP només permetia que un candidat estigués en aquella mateixa posició  durant un sol mandat. Aquest aspecte del partit havia causat ja malestar i debat intern, ja que  no els permetia aprofitar noms que s'havien fet un lloc entre la ciutadania i que eren coneguts, com podia ser el cas de David Fernández, Anna Gabriel o Mireia Boya. A més, d'aquesta manera s'equipararien els anys per legislatura dels parlamentaris – els quals es mantenien en una sola legislatura –  i els regidors als ajuntaments – els quals ja tenien l'avantatge de poder realitzar, com a màxim, dues legislatures –.

Davallada d'ingressos

A la mateixa assemblea, la CUP va descartar augmentar les quotes de militància i als càrrecs electes. Després de presentar l'estat de comptes de la formació, van aprovar altres mesures per a poder-se adaptar «al context actual», en el qual  els seus ingressos han disminuït després dels mals resultats que ha obtingut  el partit en les últimes eleccions municipals del 26 de maig: han patit una  pèrdua d'ingressos d'un 77%, l'equivalent a 473.000 euros.

Han decidit que s'amortitzaran les places dels alliberats que acabaran els seus quatre anys que poden ocupar aquest càrrec, a més d'una  retallada de persones contractades o una promoció per a un augment d'aportacions en l'àmbit nacional.  Vehí, per la seva banda, va aclarir que l'objectiu del partit no és demanar crèdits al banc, sinó que vol ser autosuficient, i recorda que «la gestió de les finances la fa la gent de forma assembleària».

La CUP va celebrar l'assemblea nacional a Celrà (Girona), i es va debatre durant tot el matí les qüestions organitzatives, amb les corresponents votacions i un acte polític. A la tarda, va ser el moment d'iniciar el debat sobre quina estratègia seguirien l'agrupació política durant els anys vinents. Va comptar amb gariebé 400 assistents, dels quals només  349 tenien dret a vot. 

També et pot interessar...