Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Laia Estrada.

La CUP sorprèn: El canvi d'última hora per al debat d'aquesta nit a 'La Sexta'

La cap de llista anticapitalista va estar desencertada en el debat de fa uns dies a TV3

La candidata de la CUP, Dolors Sabater.
La candidata de la CUP, Dolors Sabater. | ACN

La candidata de la CUP, Dolors Sabater, no serà finalment aquest dijous, 11 de febrer, a l'últim debat de la campanya electoral que emetrà 'La Sexta'. En una decisió de darrera hora, els cupaires opten per enviar-hi la cap de llista per Tarragona, Laia Estrada. El raonament oficial és que la CUP es juga obtenir l'escó en aquesta demarcació, però la jugada dels anticapitalistes sembla clara: aporten un perfil més hàbil en el camp de la dialèctica després que Sabater estigués força desencertada a TV3.

La presència de Sabater estava confirmada per 'La Sexta' a través de l'espot

Al debat de TVE, els cupaires ja hi van enviar el número 2, Carles Riera, de manera que és habitual que no sempre hi assisteixi la cap de llista. En aquest cas, però, la presència de Sabater estava confirmada i anunciada per part de 'La Sexta' a través de l'espot publicitari del debat:

Finalment, doncs, la CUP ha optat per anul·lar la presència de Sabater i apostar per Laia Estrada, número 1 per Tarragona i consellera a l'Ajuntament de la capital del sud del país des de 2015. Estrada, que ja ha mostrat la seva habilitat en el terreny de l'oratòria en els debats territorials emesos dimarts i dimecres a TVE i TV3, respectivament, és una aposta segura per als anticapitalistes, que dimarts van quedar en segon pla amb una Dolors Sabater fluixa.

La CUP proposa nacionalitzar empreses i una setmana laboral de 30 hores

Tot plegat en el penúltim dia de campanya, en què la CUP ha explicat que proposa nacionalitzar les empreses que tanquin les seves plantes de producció tot i registrar beneficis per cedir-les a cooperatives de treballadors. En una roda de premsa a Ripollet, la formació anticapitalista també ha defensat una rebaixa de la jornada laboral a 30 hores setmanals «a mig termini», i la implantació «immediata» d’una setmana de 35 hores. La candidata a les eleccions del 14 de febrer, Dolors Sabater, ha insistit en la necessitat de «repartir la feina» i ha lamentat que l’atur no hagi estat present com a tema de campanya. «La Covid-19 i la crisi climàtica han demostrat que les fórmules de sempre no funcionen: el neoliberalisme mata i deixa vides a la intempèrie», ha dit Sabater.

La CUP ha convocat la roda de premsa davant la seu de Sintermetal, una metal·lúrgica amb 184 treballadors que va anunciar el seu tancament l’agost passat. L’acte ha comptat amb la participació d’un dels seus treballadors i membre de la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), José Ramón Hernandez, així com de representants sindicals de la Coordinadora Obrera Social (COS), la CGT i la Intersindical-CSC. També ha parlat la candidata número 11 de la CUP per Barcelona, Laure Vega.