rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

La CUP demana a Llarena que investigui l''A por ellos' i que inclogui la repressió de l'1-O en la causa

Mireia Boya ha de comparèixer aquest dimecres, mentre que Anna Gabriel està citada pel pròxim 21 de febrer
Imatge d'arxiu de les exdiputades de la CUP, Mireia Boya i Anna Gabriel | Cedida

 

La defensa de les exdiputades de la CUP, Mireia Boya i Anna Gabriel, citades a declarar com a investigades per rebel·lió i sedició en la macrocausa contra l'1-O, demanaran que la Policia Judicial elabori un informe sobre els comiats als membres de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional desplaçats a Catalunya amb el lema 'A por ellos'. 

 

Tanmateix, demanen que s'inclogui com a testimoni el director general del Servei Català de Salut, perquè aporti informació sobre la «violència policial exercida el passat 1 d'octubre» davant les manifestacions del coronel de la Guàrdia Civil, Diego Pérez de los Cobos, encarregat del dispositiu policial de l'1-O, sobre la «falsedat» de la xifra de ciutadans ferits aquell dia a Catalunya per les càrregues dels cossos i forces de seguretat de l'Estat. 

La CUP també demanarà al jutge Pablo Llarena que siguin citats els observadors internacionals que van participar al referèndum, ja que aquell dia van ser «testimonis en els col·legis electorals dels fets que aquí s’investiguen», argumenten els advocats defensors.

 

Demanen que l'informe el facin els Mossos

En l'escrit que la CUP presentarà al Suprem per demanar aquesta ampliació de la investigació, s'indica que l'informe de la Policia Judicial ha de permetre determinar la «neutralitat necessària» dels funcionaris públics en l'actuació de l'1-O.

 

Així doncs, i atès que el Suprem ha delegat les funcions de Policia Judicial en aquesta causa a la Guàrdia Civil i a la Policia Nacional, la CUP demana que l'informe el facin els Mossos d'Esquadra o l'Ertzainza.


 

 

Tanmateix, els advocats defensors Carles López i Benet Salellas demanen en l'escrit diligències i actuacions que consideren «útils, pertinents i necessàries», que tenen a veure amb la vigília i la celebració del referèndum, i més concretament sobre l’actuació dels cossos policials de l’Estat espanyol, segons publica 'El Nacional'. 

 

Finalment, la formació acompanya l'escrit de diversos enllaços digitals a vídeos on es poden apreciar grups de persones acomiadant policies al crit de 'A por ellos' o agents de cossos policials corejant el mateix crit de camí cap a Catalunya, així com notícies de mitjans internacionals que en el seu moment es van fer ressò d'aquesta qüestió.

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris