La CUP denuncia que TVE ha vetat l'anunci electoral de suport als presos polítics

El vídeo s'havia d'emetre tres vegades aquest dimarts però la cadena ha decidit enviar-lo a la Junta Electoral

 

Aquest dimarts va començar la campanya electoral de cara a les eleccions del 21 de desembre i, amb ella, els famosos vídeos electorals que es van emetent per televisió. La CUP, però, va voler homenatjar als presos polítics amb un anunci especial durant el primer dia de campanya.

 

No obstant això, l'anunci electoral de la CUP no es va emetre per TVE per decisió pròpia de la cadena, tot i que posteriorment el va enviar a la Junta Electoral, que encara no s'ha pronunciat.

 

La CUP denuncia el veto a la cadena estatal i insisteix en el fet que la decisió de no emetre l'anunci no és de la Junta Electoral, sinó de TVE. «La TV pública espanyola exerceix de jutge parcial», ha piulat la CUP a Twitter.

 

L'anunci és una imatge fixa de suport als presos polítics i l'eslògan «stop excepció», que s'hauria d'haver emès fins a tres vegades aquest dimarts, segons fonts del partit. A partir d’avui, la CUP emetrà ja l'anunci oficial de la campanya.

Tutorial de Youtube sobre com fer efectiva la república catalana

Per aquestes eleccions del 21-D, la formació anticapitalista ha deixat enrere la «furgoneta del procés» i han volgut explicar amb un to irònic i a través d'un tutorial de Youtube la manera en com fer efectiva la república catalana després de les eleccions.

 

El vídeo tutorial de la CUP es planteja un seguit de preguntes que la gent es pot fer al carrer i intenta respondre-les. «Què cal per tenir una república?», es pregunten manual d'Ikea en mà. La resposta s'ofereix amb fitxes de l''Scrabble': abans de qualsevol altra concreció cal exercir la sobirania.

 

L'explicació també inclou els problemes amb què pot topar l'aplicació de la república en un context autonomista: el sistema judicial, la constitució espanyola, l'Ibex 35 o l'aplicació del 155, i recorda que la lluita unilateral és l'única opció possible per exercir la sobirania. El vídeo posa com a exemple altres processos unilaterals arreu del món.

 

Durant l'explicació també fan aparèixer el rei Felip VI, diversos dirigents del PP –Alfonso Dastis, Rafael Hernando, Xavier Garcia Albiol, Mariano Rajoy, Soraya Sáez de Santamaria– o el líder de Cs, Albert Rivera. Tots ells surten caracteritzats com a personatges de videojocs, llençant tòpics contra l'independentisme.