Policia Nacional

La CUP exigeix a Buch replegar la policia al 10-N

Volen que es pugui votar «amb tranquil·litat»

La CUP exigeix al Govern, i concretament al conseller d'Interior Miquel Buch, que «replegui» les forces policials aquest diumenge perquè els electors no hagin d'anar a votar «sota un estat de setge policial». «Si el país ha d’anar a votar sota una ocupació policial, s’estarà alterant de forma escandalosa el procés electoral», ha denunciat el diputat Carles Riera.

Segons ell, la gent ha de poder votar «amb tranquil·litat i sense por» i això és «incompatible» amb «omplir» els carrers d'agents. «Molta gent té pànic a aquestes policies que van actuar amb una brutal violència contra les urnes l’1-O i que en les darreres setmanes han tornat a provocar violència arreu del país», ha argumentat el diputat.

Interior té previst desplegar 12.000 efectius policials

La CUP ha fet aquesta petició a través una nota de premsa després que -segons recull la nota- el Ministeri de l'Interior espanyol hagi anunciat que té previst desplegar 12.000 efectius policials durant la jornada electoral del 10 de novembre, dels quals 4.500 són agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil i 8.000 del cos de Mossos d’Esquadra.

També et pot interessar...