Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El vicepresident en funcions, Pere Aragonès, Laura Borràs i Dolors Sabater en una trobada

La CUP, a favor d'assumir la Presidència del Parlament

Pau Juvillà es postula així com el millor posicionat per rellevar Roger Torrent

El vicepresident en funcions, Pere Aragonès, Laura Borràs i Dolors Sabater en una trobada
La CUP avança per assumir el Parlament | Europa Press

La CUP diu sí a la Presidència del Parlament. El que fa unes setmanes semblava un impossible s'acaba convertint en una realitat després que la formació anticapitalista hagi votat a favor d'assumir la Presidència del Parlament. Segons ha avançat 'Catalunya Informació', la militància de la CUP ha donat suport a la proposta negociadora, 24 hores abans de la sessió constitutiva de la Mesa. Pau Juvillà es postula així com el millor posicionat per assumir el comandament de la Cambra. 

De moment, però, no està tot dit. I és que Junts per Catalunya encara aspira a que Laura Borràs obtingui la plaça al Parlament, ja que consideren que hi tenen tot el dret perquè ha estat la candidata independentista més votada després d'ERC

Des de JxCat insisteixen que els pertoca a ells encapçalar el Parlament

La coordinadora oberta parlamentària (COP) de la CUP va validar dimecres al vespre l'estratègia per les negociacions de la formació amb ERC i Junts, segons va avançar el diari 'Ara' i ha pogut confirmar l'ACN. Una de les organitzacions de la COP va demanar votar i es va ratificar l'estratègia per les converses, entre les quals també hi ha la validació d'optar a la presidència del Parlament, entre altres qüestions. Els anticapitalistes han posat damunt la taula el nom del diputat electe Pau Juvillà per ocupar el càrrec, o formar part de la Mesa.

Des de JxCat insisteixen que els pertoca a ells encapçalar el Parlament, i no a la CUP. Però fins aquest dijous al matí no han presentat nom ni proposta, a l'espera de l'executiva que els postconvergents han de celebrar per decidir-ho. La CUP no només reclama un candidat, sinó que exigeix una proposta sobre com serà l'estratègia des de la presidència del Parlament, i fins ara critiquen que no han estat prou clars. Els independentistes tenen una nova reunió aquest dijous al matí per arribar a un acord a la Mesa del Parlament abans de la seva constitució, divendres a les 10 del matí.

La coordinadora oberta parlamentària representa les assemblees territorials de la CUP, candidatures municipalistes i de les organitzacions i moviments que hi donen suport. Entre altres funcions, tenen designat planificar l'activitat parlamentària o ajudar a definir els posicionaments polítics del grup parlamentari.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]