La CUP podria fer un homenatge «paral·lel» pel 17-A a Barcelona

Els anticapitalistes només participaran dels actes oficials a Cambrils i Ripoll perquè allà «no hi ha una monarquia que es lucra amb el negoci armamentístic»

Laia Estrada, portaveu de la CUP Tarragona
Laia Estrada, portaveu de la CUP | CatalunyaDiari.cat
 

El pròxim divendres 17 d'agost es commemorarà el primer aniversari dels atemptats gihadistes de Barcelona i Cambrils amb un acte oficial que se celebrarà a Barcelona. Però la CUP podria acabar organitzant i participant d'un homenatge a les víctimes dels atemptats del 17-A «paral·lel». 

 

La raó d'aquesta decisió és que l'acte oficial hi assistiran el rei Felip VI, el president del govern Pedro Sánchez  i, fins i tot,  la reina Letícia, la qual va ser molt criticada per la seva absència a l'acte de l'any passat.

 

La CUP no acudirà a la commemoració dels atemptats del 17-A

Els anticapitalistes ja havien anunciat que si el rei Felip VI assistia a la commemoració formal, ells no hi anirien. Però, a més a més, Laia Estrada, portaveu del secretariat nacional de la formació, ha explicat que estan «estudiant» celebrar «un acte paral·lel sense la presència del rei». I justifica la seva absència en aquest homenatge perquè «és una hipocresia que algú d'una monarquia implicada en el negoci armamentístic participi en un acte així».

 

Laia Estrada també ha comentat que seria un esdeveniment «per homenatjar les víctimes i denunciar el que hi ha darrere dels atemptats, que és el negoci de la guerra, que representa el benefici d'uns pocs a costa de les morts del poble», ja que «l'important és denunciar el que està darrere dels atemptats, però també poder retre homenatge a les víctimes que s'han sentit molt soles».

 

Tot i això, la CUP deixa oberta la possibilitat que el grup municipal de l'ajuntament de Barcelona pugui assistir a aquest mateix acte i Laia Estrada ha afegit «ja veurem què fan. Tenint en compte que l'acte l'organitza l'Ajuntament, ha de ser el grup municipal qui decideixi, i ho estan parlant ara».

 

La CUP sí que assistirà als actes de Cambrils i Ripoll

A més, la CUP ha explicat que ells sí que participaran en els actes que es puguin celebrar tant a Cambrils com a Ripoll, ja que el cap d'Estat no té previst assistir-hi. Aquesta diferència amb l'homenatge de Barcelona l'han justificada afirmant que «allà no hi haurà la presència de Rei, i no hi haurà aquesta contradicció de ser on hi ha qui es lucra amb el negoci armamentístic a costa del poble».


Comentaris

envia el comentari