La CUP assegura que l'actual legislatura està «tocada de mort»

Ho ha dit la portaveu del secretariat nacional de la CUP, Mireia Boya, en una entrevista a TV3

Mireia Boya, en roda de premsa al Parlament de Catalunya
Mireia Boya, en una roda de premsa al Parlament de Catalunya | CatalunyaDiari.cat

La portaveu del secretariat nacional de la CUP, Mireia Boya, ha donat la seva opinió sobre l'actual Govern afirmant que, des del seu partit, es dona la legislatura per «tocada de mort». Així ho ha dit en una entrevista realitzada a TV3.

Els cupaires ja han deixat clar, en més d'una ocasió, que en el que quedi de legislatura no donaran el seu suport a l'executiu de Quim Torra. És més, han arribat a afirmar al seu consell polític que la seva intenció és «no consolidar» l'actual govern. En aquest sentit, la diputada Natàlia Sànchez ha assegurat que, si finalment es convoquen eleccions, la CUP haurà de valorar si s'hi presenta en un context «d'autonomisme».

La CUP contra el govern «autonomista» de Quim Torra

Aquest mateix dissabte, el partit ja va decidir que no negociarà els pressupostos del Govern per «l'autonomisme» d'aquest. El portaveu de la formació, Lluc Salellas va afirmar que «els quatre diputats de la CUP intentaran que no es consolidi un Govern autonomista».

En la mateixa línia, Mireia Boya ha assegurat en l'entrevista a TV3 que, des del seu partit, consideren que la unitat d'acció al Parlament és un «engany». «No disfressarem la unitat dins la institució quan la institució ha decidit no continuar l'embat amb l'estat espanyol», ha afirmat.

El president Quim Torra pronunciant unes paraules durant l'ofrena al president Companys
El president Quim Torra durant l'ofrena al president Companys | Cedida

 

De la mateixa forma que ho ha explicat Boya, també Natàlia Sànchez s'ha manifestat sobre el tema assegurant que els passos que estan fent ERC i el PDeCAT no són els «adequats». A més, ha fet una crida a «no normalitzar» l'actual situació, que titllen d'autonomista. «Fer república és plantar cara i afrontar l'embat i no fer retòrica simbòlica. I Torra no afronta l'embat, accepta totes les imposicions i no obre nous fronts de confrontació», ha afegit Sànchez.

Els cupaires no saben si es presentarien a unes futures eleccions

Des del partit, han afirmat que, en cas de produir-se finalment unes eleccions avançades a Catalunya, no tenen clar si s'hi presentarien o no. Com és habitual, es tracta d'una decisió que haurà de ser presa per l'assemblea. De totes maneres, Natàlia Sànchez afirma que no és el seu objectiu aconseguir unes eleccions avançades, tot i que també diu que «si es dona aquest escenari l'entomarem».


Comentaris

envia el comentari