La CUP no presentarà la seva candidatura a les eleccions europees

La formació ha assegurat que el seu projecte polític «no té cabuda» dins el Parlament Europeu i prefereixen centrar-se en l’àmbit municipal

Carles Riera, líder de la CUP, en arxiu
Carles Riera, líder de la CUP, ha tingut un paper important per a la decisió | CatalunyaDiari.cat

L’últim cop que la CUPes va presentar a les eleccions europees va ser l’any 2004 i van obtenir uns resultats insignificants. A les del mes de maig vinent tampoc ho farà. Així ho han decidit aquest dissabte en la reunió del seu Consell Polític que han celebrat a Artés, municipi de la comarca del Bages.

En el comunicat han informat que la militància de la CUP ha decidit no presentar cap candidatura als comicis europeus, ja que «entén que el projecte polític de la CUP no té cabuda dins de les institucions europees, màximes representants del capitalisme, l’imperialisme, el racisme institucional i la militarització de les societats».

No es presenten a les eleccions europees

Per una altra banda, però, han decidit que no tancaran la porta a «accedir i mantenir relació amb les diferents forces polítiques que tenen presència al Parlament Europeu». Sobretot amb els principals grups d’esquerra amb els quals «ja es mantenen relacions bilaterals i debats polítics», segons han informat des de la CUP.

La formació ha estat valorant en els darrers mesos la possibilitat de presentar-se a les pròximes eleccions europees, veient en elles una «via d’internacionalització del conflicte polític català». Tot i que realment la CUP entén la Unió Europea com un «espai políticament molt allunyat del projecte polític» que defensen.

Prefereixen centrar-se en l’àmbit municipal

No obstant això, l’actual context excepcional que ara per ara s’està vivint a Catalunya, «marcat per la repressió, el conflicte nacional i social latent, les amenaces d’il·legalització i la voluntat de centrar l’internacionalisme com una eina imprescindible en l’estratègia política», ha estat la raó per la qual la CUP ha decidit entomar un debat tàctic.

Tanmateix, formació ha decidit finalment descartar la seva candidatura a les eleccions europees, ja que han afirmat que aquestes institucions no són «l’espai on trobaran el suport a l’exercici al dret a l’autodeterminació» i prefereixen centrar tot el seu esforç polític en l’àmbit municipal a Catalunya «per tal de tornar a generar les condicions òptimes per construir un nou moment de ruptura».

Puigdemont està disposat a ser el número dos de Junqueras

Per la seva part, Carles Puigdemont ha assegurat que està «absolutament disposat» a ser el número dos d’Oriol Junqueras en el cas que presentés una llista unitària a les eleccions europees. D’aquesta manera el dirigent de la Crida Nacional podria presentar-se als comicis, sent l’«única opció» possible per fer-ho.


Comentaris

envia el comentari