La CUP no decidirà fins demà a les tres de la tarda si dona suport a la investidura de Turull

Lluc Salellas ha explicat la decisió dels cupàires després de l'anunci de Roger Torrent

Carles Riera, en una imatge d'arxiu
Carles Riera, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

La CUP no decidirà fins demà a les tres de la tarda si dona suport a la investidura de Turull. En aquest context, han expressat que el seu candidat ha estat sempre Artur Mas. «Demà ho sotmetrem a debat i aquest ens permetrà modular el discurs per demà», ha relatat Lluc Salellas.

Així mateix, la col·lisió ha denunciat que la convocatòria del debat d'investidura de Jordi Turull ha estat una decisió «unilateral» duta a terme entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana.  

«El nostre candidat és Carles Puigdemont», ha explicat Lluc Salellas mentre deien que «no ha estat possible per cupla de la resta de partits. Puigdemont té tota la legitimitat per ser president». 

Les discrepàncies de la CUP amb Jordi Sànchez

Junts per Catalunya i Esquerra Republicana van optar el passat 3 de març per escollir Jordi Sànchez com a principal candidat a la investidura.

Els cupaires, de fet, ja havien mostrat el seu desacord amb el «pas al costat de Puigdemont». La formació liderada per Carles Riera va assegurar que no estava d'acord amb la decisió de Puigdemont de descartar-se provisionalment com a candidat —i donant peu, de retruc, a la presidència de Jordi Sànchez—, la qual cosa provocava un trencament amb la voluntat de restituir el Govern.

La CUP, en aquest context, considerava que aquest pacte significava «tornar a l’autonomisme» i «renunciar al desplegament de la República».  A més, els cupaires consideraven que Jordi Sánchez una persona molt pròxima a Artur Mas, quelcom que també ocórrer amb Jordi Turull.

Turull diu que és «un honor immens» ser el candidat a la presidència 

«Un honor immens. Si el Ple del Parlament em dóna la seva confiança, treballaré sense descans pel progrés i protecció dels 7,5 milions de catalans, els seus drets, la seva llibertat i el seus mandats democràtic», ha explicat Turull al seu Twitter a hores de la sessió d’investidura.

«Amb diàleg amb tothom i per a tothom», ha demanat finalment el Secretari de presidència.


Comentaris

envia el comentari