La CUP no participarà a cap coalició i proposarà quatre opcions a la seva assemblea

La CUP ha pres aquesta decisió quan queden escasses hores perquè es tanqui el termini per registrar-les

Assamblea general de la CUP
Assamblea general de la CUP | Cedida

La CUP no participarà en cap coalició de partits de cara a les eleccions del 21 de desembre, quan queden escasses hores perquè es tanqui el termini per registrar-les. La CUP han convocat una assemblea per diumenge vinent on el Secretariat Nacional farà un repàs a l'actualitat política, explicarà els detalls que els han portat fins al moment actual i plantejaran a les bases quatre escenaris possibles de cara als comicis sense posicionar-se per cap.

  

El primer d'aquests escenaris és no presentar-se a les eleccions de cap manera i el segon és no presentar-se, però donar suport a una «candidatura civil». «Seria una llista ciutadana, sense polítics, i hi ha temps fins al 17 de novembre per registrar-la», expliquen les mateixes fonts que aclareixen que seria una marca diferent a la de la CUP que englobaria els membres d'una llista.

  

  

Un altre escenari seria la creació d'un front amb partits de l'esquerra catalana que també es registraria amb una marca diferent dels partits que s'adhereixin, per la qual cosa tampoc es veuria supeditada al registre de coalicions que finalitza aquest dimarts a les 23:59. Les mateixes fonts expliquen que en aquesta llista podria estar el partit instrumental anunciat per l'exsecretari general de Podem, Albano-Dante Fachin, Procés Constituent, altres partits minoritaris d'esquerres i ERC.

«Encara que en les últimes reunions sembla que ERC no està disposat a sumar-s'hi». La idea és demostrar que aquestes eleccions no són legítimes i proposar que la llista guanyadora es comprometi a mantenir el Govern català durant tres mesos per tornar a convocar uns comicis «que sí serien legítims perquè es convoquen des de Catalunya» i no des del Govern central com passa amb el 21-D, en aplicació de l'article 155 de la Constitució.


La quarta i última opció és que la CUP es presenti en solitari; quatre opcions que durant l'assemblea del passat diumenge —que encara no té emplaçament— hauran de ser esmenades. Tradicionalment, a les assemblees generals de la CUP, després d'esmenar els documents que es presenten es voten els quatre, un decau, es fa una tercera votació entre els tres restants, fins que només en queden dos que es tornen a votar.


Comentaris

envia el comentari