La CUP no donarà suport al Consell de la República de Puigdemont

El líder de la formació política, Carles Riera, en unes declaracions ha afirmat que no acudiran a la reunió de Waterloo, organitzada per l'expresident de la Generalitat

Carles Riera, líder de la CUP, en arxiu
Carles Riera, líder de la CUP, en arxiu | CatalunyaDiari.cat

Aquest dilluns 22 d'octubre, Carles Riera, màxim dirigent de la CUP, ha comparegut als 'Matins de TV3', on ha decidit concedir una entrevista valorant l'actualitat política i la creació del Consell de la República. El diputat al Parlament de Catalunya ha deixat clar que la CUP no donarà suport a aquest organisme, ja que assegura que «si no hi ha ruptura, és un element simbòlic». Amb aquesta declaració, Riera confirma que no recolzaran la iniciativa de Carles Puigdemont i que manca de viabilitat.

Carles Riera també ha estat preguntat per la situació de l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, que va ser inhabilitada durant sis mesos per no haver despenjat l'estelada de la façana del consistori de la capital del Berguedà. Riera assegura que es tracta d'una situació complexa, afirmant que no signa com a màxim càrrec municipal i carrega contra les formacions del municipi culpant-los de la situació de Venturós.

Carles Riera: «Si no hi ha ruptura, el Consell per la República és un element simbòlic».

D'aquesta manera ha valorat el líder de la CUP, la reunió que es produirà a Waterloo, Bèlgica, aquest dilluns 22 d'octubre. El diputat de la formació 'cupaire' ha concedit una entrevista al programa 'Els Matins de TV3', on ha assegurat fermament que el seu partit no donarà suport a l'organisme que impulsa Carles Puigdemont, des de l'exili. Segons Riera, es tracta d'una eina inútil al qual no donaran suport.

Segons ha volgut valorar Carles Riera: «La CUP no pot participar d'iniciatives que són solucions simbòliques sense encarar el problema real». També ha volgut defensar que aquest organisme només pot tenir utilitat si es trenca unilateralment amb l'Estat espanyol o si s'inicia un procés de ruptura per part de les institucions catalanes. Però en aquest context, segons Riera, el Consell de la República és «marejar la perdiu i desviar l'atenció».

Pel que fa al Fòrum Cívic Constituent que impulsa el president Torra, el màxim dirigent de la CUP ha anunciat que tampoc serà secundat per la seva formació. «El que hem de fer és exercir l'autodeterminació i la ruptura amb l'Estat i a partir d'aquí, procés constituent», ha sentenciat Carles Riera davant les càmeres de TV3.

Carles Riera, líder de la CUP
Carles Riera, líder de la CUP | ACN

 

Assegura que «unes eleccions poden contribuir a aclarir la situació»

Un altre dels aspectes que ha tractat el diputat al Parlament per la formació cupaire, ha estat la possibilitat d'una nova celebració de comicis electorals al país. Riera assegura que la majoria de missatges electorals, propostes de campanya electoral, restitucions i retorns que no s'han produït, i inclús, ni s'han arribat a plantejar. Per tant no descarta que les eleccions al Parlament aclareixin el panorama polític nacional. «Si el resultat directe o indirecte de la nostra actuació contribueix a accelerar eleccions, no és cap problema. Les encararem», ha sentenciat.

 

Carles Riera ha valorat l'estranya situació de Montse Venturós

El cas de l'alcaldessa de Berga ha estat un dels temes que més s'han parlat durant els últims dies. El líder de la CUP ha mostrat el seu punt de vista d'una situació atípica. Montse Venturós, la batllessa de la capital del Berguedà ha estat inhabilitada durant sis mesos pel Tribunal Suprem i no pot exercir el seu càrrec fins que s'acabi aquesta pena imposada. D'altra banda cap formació ha proposat un substitut, fet que Riera parli d'una «l'alcaldessa políticament parlant», i culpa a la resta de formacions municipals d'aquesta situació.


Comentaris

envia el comentari