rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

La CUP podria votar un candidat que no fos Puigdemont si es comprometés amb la República

Els cupaires han indicat que primer, però, caldrà veure el «programa» per decidir «si el vot és un o un altre»
Imatge d'arxiu del diputat de la CUP, Vidal Aragonés.   | CatalunyaDiari.cat

 

El diputat de la CUP, Vidal Aragonés, ha assegurat aquest dimarts, 3 d'abril, que el seu partit podria arribar a votar un candidat que no fos Carles Puigdemont si aquest es comprometés amb la República i engegués un pla per «avançar socialment».

 

No obstant això, Aragonés ha indicat que caldria veure el «programa d'inici de construcció de la república» per decidir «si el vot és un o un altre». Així doncs, i malgrat mantenir la predilecció per Puigdemont, els cupaires s'han mostrat oberts a reprendre les converses amb Junts per Catalunya i ERC.

La CUP celebra la delegació del vot de Puigdemont 

D’altra banda, Aragonés ha valorat molt positivament que la Mesa del Parlament hagi donat el vistiplau a la delegació del vot de Puigdemont, perquè es garanteixen els seus drets polítics, però ha assegurat que en l’acció «no hi ha exercici de ruptura, ni de desobediència ni de microfactura» i que l’únic que s’ha fet ha sigut «complir amb la legalitat» espanyola.

 

«Se li estaven limitant els drets polítics per part del Tribunal Constitucional, del Tribunal Suprem i el govern espanyol», ha recalcat el cupaire, denunciant que: «Trobem molt greu que la delegació de vot s'hagi fet efectiva en el moment de la detenció de Puigdemont a Alemanya. La repressió de l'Estat continua a través de la fiscalia alemanya, que demana l'acceptació de l'euroordre».

 

Aragonés no veu violència en les accions dels CDR

Pel que fa a les últimes actuacions dels Comitès de Defensa de la República (CDR), Vidal Aragonés ha rebutjat que hagin comès cap acció violenta i ha acusat el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, de «trencar» la separació de poders i l'estat de dret, després d'assegurar que els combatrà amb totes les accions «policials i judicials que tingui a l'abast».

 

En aquest context, el cupaire ha mostrat la «solidaritat més absoluta» de la CUP amb els CDR davant la campanya de «criminalització» contra ells. Tanmateix, ha denunciat que hi ha mitjans que han fet servir informacions no reals i que s'han creat comptes de Twitter falsos que també han difós imatges que no es corresponen a Catalunya.

 

Davant d'això, Aragonés ha posat en valor l'actuació «absolutament no violenta» dels CDR i el moviment «pacífic». 

 

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris