Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
CUP

La CUP es presenta a les eleccions generals del 10-N

La formació assegura que es tracta d'una situació d'excepcionalitat i ha lamentat que «cada vegada tenim més presos polítics»

CUP
La formació lamenta que «cada vegada tenim més presos polítics» | CatalunyaDiari.cat

 

La CUP ha decidit aquest dissabte presentar-se a les eleccions generals del 10 de novembre. En una roda de premsa, la membre del secretariat nacional Mireia Vehí ha anunciat que «per primera vegada en la seva història, l'esquerra independentista i la CUP decideix presentar-se a les eleccions espanyoles», una decisió que no ha estat fàcil, ha dit. Vehí ha assegurat que hi ha una situació d'excepcionalitat i ha lamentat que «cada vegada tenim més presos polítics, cada vegada tenim més persones detingudes».

L'esquerra independentista apostarà per defensar l'autodeterminació, exigir l'amnistia dels «represalitats» i la conquesta de drets. «Hem vingut a dir a l'Estat que deixi en pau la nostra gent», ha assegurat Vehí. Els militants han decidit presentar una candidatura pròpia i han obert la porta a repetir les aliances amb la Crida Constituent. En la reunió d'aquest dissabte no han determinat com seran les llistes, ni el programa electoral ni l'acció política, qüestions que es deixen pel consell polític de 5 d'octubre.

També et pot interessar...