ÚLTIMA HORA

🔴 Sánchez posa data a la primera reunió de la taula de diàleg

La CUP presenta una moció per al cessament de Buch i la retirada dels cossos policials

El text es votarà en el mateix ple que debatrà la resolució que es limitava a reiterar el dret a l'autodeterminació i la reprovació de la monarquia
La CUP presenta una moció per al cessament de Buch i la retirada dels cossos policials | CatalunyaDiari.cat

 

La CUP ha presentat una moció a la Mesa del Parlament que demana el cessament del conseller d'Interior, Miquel Buch, per l'actuació dels Mossos en els aldarulls dels darrers dies a l'entorn de la sentència de l'1-O. El mateix text reclama la retirada de Catalunya dels cossos policials i militars estatals i la dissolució dels cossos antiavalots dels Mossos. També reivindica «l'amnistia total per a totes les represaliades pel règim».

 

La proposta de la CUP s'ha de votar en el mateix ple que debatrà la resolució dels grups sobiranistes que es limitava a reiterar el dret a l'autodeterminació i la reprovació de la monarquia. La CUP va anunciar que hi votaria a favor per no trencar la unitat tot i trobar-lo poc ambiciós.

 

A la moció, la CUP insta el Govern a «aturar de forma immediata la violència policial» i la coordinació amb l'Estat «per executar aquesta repressió», així com a «reconèixer públicament que no s'han respectat» els reglaments «que han de regir les actuacions policials». També reclama que es reparin «tots els danys causats» i que es depurin «responsabilitats» dins dels Mossos. Finalment reclamen que es revisin les actuacions policials «amb la finalitat de dotar-se de garanties de no repetició».

 

«Final de l'apartheid social»

A banda d'aquestes reivindicacions, la CUP també insta el Parlament a pronunciar-se sobre qüestions de caràcter social. Així, també reivindica «el final de l'apartheid social» i la derogació de la llei d'estrangeria o la suspensió «immediata» de tots els desnonaments.

 

Els anticapitalistes també reclamen que s'acabi amb les llistes d'espera a la sanitat pública i un salari mínim de 1.200 euros, així com equiparació salarial entre homes i dones. Altres peticions dels cupaires passen per un pla de xoc contra les violències masclistes, per una universitat «pública i gratuïta», per la nacionalització de l'aigua, la llum, el gas i les telecomunicacions i per no pagar el deute públic.

 

També et pot interessar...