La CUP presenta una moció per al cessament de Buch i la retirada dels cossos policials

El text es votarà en el mateix ple que debatrà la resolució que es limitava a reiterar el dret a l'autodeterminació i la reprovació de la monarquia

La CUP presenta una moció per al cessament de Buch i la retirada dels cossos policials | CatalunyaDiari.cat

La CUP ha presentat una moció a la Mesa del Parlament que demana el cessament del conseller d'Interior, Miquel Buch, per l'actuació dels Mossos en els aldarulls dels darrers dies a l'entorn de la sentència de l'1-O. El mateix text reclama la retirada de Catalunya dels cossos policials i militars estatals i la dissolució dels cossos antiavalots dels Mossos. També reivindica «l'amnistia total per a totes les represaliades pel règim».

La proposta de la CUP s'ha de votar en el mateix ple que debatrà la resolució dels grups sobiranistes que es limitava a reiterar el dret a l'autodeterminació i la reprovació de la monarquia. La CUP va anunciar que hi votaria a favor per no trencar la unitat tot i trobar-lo poc ambiciós.

A la moció, la CUP insta el Govern a «aturar de forma immediata la violència policial» i la coordinació amb l'Estat «per executar aquesta repressió», així com a «reconèixer públicament que no s'han respectat» els reglaments «que han de regir les actuacions policials». També reclama que es reparin «tots els danys causats» i que es depurin «responsabilitats» dins dels Mossos. Finalment reclamen que es revisin les actuacions policials «amb la finalitat de dotar-se de garanties de no repetició».

«Final de l'apartheid social»

A banda d'aquestes reivindicacions, la CUP també insta el Parlament a pronunciar-se sobre qüestions de caràcter social. Així, també reivindica «el final de l'apartheid social» i la derogació de la llei d'estrangeria o la suspensió «immediata» de tots els desnonaments.

Els anticapitalistes també reclamen que s'acabi amb les llistes d'espera a la sanitat pública i un salari mínim de 1.200 euros, així com equiparació salarial entre homes i dones. Altres peticions dels cupaires passen per un pla de xoc contra les violències masclistes, per una universitat «pública i gratuïta», per la nacionalització de l'aigua, la llum, el gas i les telecomunicacions i per no pagar el deute públic.

També et pot interessar...


Comentaris
Pau
Per una vegada, la CUP comença bé, però després, com gairebé sempre, ho espatlla. No es tracta de dissoldre les BRIMO; es tracta que només ataquin manifestants unionistes i que a ells els facin tot el mal possible; fins i tot, amb l'exempció de l'ús de pilotes de goma en aquest cas. Cal poder-los disparar directament als ulls o a les pilotes des d'un pam. Cal torturar la merda nyorda, que sàpiga que al nostre país superior al seu ha de callar; d'obligar-los a cridar "puta Espanya" (que els agradarà, tan disposats com estan a morir per la seva puta merda de país) dient-los quw així deixatan de patir i, quan ho diguin, dir-los que era broma i seguir... O, millor, organtzar corrides amb ells enlloc dels toros. I amb picadors, banderilleros i, si hi ha alguna manera de fer-los més mal físic, benvinguda sigui.
Toni el unionista
eso quitar la policia cupaires de mierda que entonces no os podreis escapar cuando los no indepes salgamos a por vosotros. A ver a quien le llorais luego.

envia el comentari